Новини
28 Червня 2024
15

У Ліхтенштейні відкрилося почесне консульство України 

Це історично значуща подія та символічний крок для зміцнення взаємодії між країнами

Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс здійснив робочий візит до Князівства Ліхтенштейн, у рамках якого взяв участь у відкритті почесного консульства України у м. Вадуц, повідомило Міністерство закордонних справ, пише Укрінформ.

“Виступаючи на церемонії відкриття, заступник міністра привітав Почесного консула Девіда Карла Яндрасітса з приєднанням до дипломатичної команди України та закликав до активної роботи заради наближення перемоги України”, — зазначається у повідомленні.

Почесною гостею в офіційній церемонії стала міністерка закордонних справ, освіти та спорту Князівства Ліхтенштейн пані Домінік Гаслер. Вона привітала відкриття Почесного консульства України та побажала Україні найскорішої перемоги.

“Україна та Ліхтенштейн поділяють спільні цінності та погляди. Відкриття почесного консульства України у Князівстві є історично значущою подією та символічним кроком для зміцнення взаємодії між нашими країнами”, — наголосила Домінік Гаслер.

Під час окремої зустрічі з очільницею зовнішньополітичного відомства Євген Перебийніс подякував Ліхтенштейну за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, закликав до подальшої підтримки Князівством українських ініціатив у боротьбі з агресором. Крім того, сторони обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва у сферах, що становлять взаємний інтерес, а також взаємодію у рамках міжнародних організацій.

Як писали раніше Investory News, через брак питної води тристам заборонили в’їзд на Капрі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram