Новини
25 Серпня 2021
542

У будівлі Goldman Sach зможуть потрапити тільки щеплені від COVID-19 співробітники та клієнти

Нові правила наберуть чинності вже з 7 вересня

Провідний світовий інвестиційний банк Goldman Sachs заявив, що з вересня до його будівель у США зможуть заходити тільки вакциновані від COVID-19 особи. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на вказівки, які отримали співробітники банку.

Goldman Sachs повідомив співробітникам у вівторок, 24 серпня, що всім, хто входить до офісів банку у США, враховуючи клієнтів, потрібно пройти повну вакцинацію від коронавірусу, починаючи з 7 вересня. Goldman Sachs став першим банком Волл-стріт, який висуває вимогу вакцинації не тільки до співробітників, але й до клієнтів.

Оголошення, викладене у записці співробітникам банку, з’явилося після того, як Управління з контролю за продуктами та ліками (FDA) повністю схвалило вакцину від коронавірусу Pfizer-BioNTech. Цього домагалося багато великих корпорацій США, перш ніж почати вимагати вакцинації від своїх працівників.

Президент Джо Байден скористався схваленням, щоб закликати приватний бізнес захистити своїх працівників за допомогою вакцинації. “Якщо ви бізнес-лідер, некомерційний лідер, лідер штату або місцевий лідер, який чекав повного схвалення FDA, щоб вимагати вакцинації, я закликаю вас наразі зробити це. Вимагайте цього”, — цитує NYT Байдена.

Як зазначає CNBC, раніше обов’язкової вакцинації від співробітників, які повертаються до офісної роботи, вимагали два інших інвестбанки з Волл-стріт — Morgan Stanley і Citigroup. “JPMorgan Chase заохочував, але не вимагав вакцинації від своїх працівників”, — наголошує видання.

Співробітники Goldman Sachs, які 7 вересня не будуть повністю вакциновані від коронавірусу, працюватимуть з дому. “Вакциновані співробітники щотижня проходитимуть тестування на COVID-19, починаючи із зазначеної в записці дати”, — розповів співрозмовник телеканалу.

Goldman також вимагатиме в офісах у Сан-Франциско та Вашингтоні з 25 серпня носити маски у всіх місцях загального користування, враховуючи вестибюлі, коридори, тренажерні зали та кафетерії, за винятком випадків, коли людина їсть або п’є. “У США в банку працює близько 20 тис. співробітників”, — пише NYT.

І додає, що вимоги обов’язкової вакцинації пред’являтимуть все більше компаній, а також штатів залежно від того, як повне схвалення вакцин прийде на зміну дозволами на їх екстрене застосування.

Заявка Moderna на повне схвалення розробки вакцини була подана у червні, через місяць після заявки Pfizer. Очікується, що й Johnson & Johnson найближчим часом подасть заявку на повне схвалення. FDA також належить визначитися, чи слід дозволяти бустерні щеплення для повністю вакцинованих від COVID-19.

Серед працівників у США чимраз більше людей виступають за обмеження для нещеплених колег, повідомляє Bloomberg. Такий висновок агенція зробила на основі дослідження компанії Eagle Hill, яка консультує бізнес із кадрових питань.

Опитування показало, що 41% респондентів підтримали ідею дорожчого страхування для співробітників, які не пройшли вакцинацію. Майже дві третини заявили, що їхні колеги без щеплення не повинні отримувати спеціальну допомогу для роботи вдома. 58% опитаних підтримало право роботодавців питати працівників про їх статус вакцинації, 52% — вимагати підтвердження вакцинації, додала консалтингова компанія SIA з посиланням на дослідження Eagle Hill.

У питанні вимоги обов’язкової вакцинації перед поверненням до офісу відповіді респондентів розділилися порівну. 60% наголосили, що підтримують заходи заохочення зі сторони роботодавців для щеплених.

Раніше Investory News писали, що на початку серпня телеканал CNN звільнив співробітників, які прийшли до офісу без щеплення від COVID-19. Потрапити до будівлі телекомпанії можна тільки пред’являючи сертифікат вакцинації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram