Новини
13 Листопада 2019
866

Тільки для своїх: Facebook представила платіжну систему для власних соцмереж

Поки вона доступна для користувачів з США, пізніше з’явиться в інших країнах

Компанія Facebook представила власну єдину платіжну систему для своїх сервісів – Facebook Pay, яка буде доступна користувачам Facebook, Messenger, Instagram і WhatsApp, про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті компанії.

“Пізніше Facebook Pay з’явиться в Instagram і WhatsApp й стане доступною в інших країнах”, – пообіцяли в компанії, але конкретні плани не розкрили.

Наразі Facebook Pay доступна у Facebook і Messenger тільки для користувачів з США.

“З її допомогою можна переказувати гроші друзям, оплачувати товари в розділі Marketplace та квитки на заходи, збирати та робити пожертвування й здійснювати покупки всередині ігор та вбудованих додатків”, – розповіли у компанії.

Чи є у Facebook Pay комісія в компанії наразі не уточнили.

Як зазначила Дебра Лю, віцепрезидент Facebook за напрямками Marketplace і Commerce, Facebook Pay – частина роботи компанії зі створення більш зручної, доступної та безпечної торгівлі для користувачів додатків компанії.

“Платіжна система зробить легшими транзакції у наших додатках, продовжуючи забезпечувати безпеку вашої платіжної інформації”, – запевнила вона.

Зазначається, що Facebook Pay підтримує прив’язку дебетових і кредитних карт, а також гаманця PayPal. Для обробки платежів система використовує у тому числі PayPal і Stripe.

“Facebook Pay розвиватиметься окремо від гаманця Calibra для криптовалюти Libra, які ще не запущені”, – додали у компанії.

Раніше Investory News писали, що цього року оцінка компанії Facebook знизилась у щорічному рейтингу Best Global Brands від Interbrand. У результаті вона опинилася на 14 місці (минулого року була на 9-му). Найкращий результат соцмережа показала у 2017 році, зайнявши 8 місце, тоді бренд оцінювався в $48,2 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram