Новини
13 Вересня 2021
623

Тегеран повернеться до переговорів з ядерної угоди в найближчому майбутньому

Під час президентсва Дональда Трампа Вашингтон вийшов із СВПД і відновив санкції проти Тегерана, Іран — припинив виконувати умови угоди

Іран найближчим часом повернеться до переговорів з відродження Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (СВПД), пише Bloomberg з посиланням на іранський МЗС.

“Іран відновить переговори з ядерної угоди в найближчому майбутньому”, — наводить агентство слова представника МЗС Саїда Хатібзаде.

Минулого тижня представник Держдепу США Нед Прайс заявив, що Вашингтон та інші учасники переговорів щодо Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) сподіваються на швидке відновлення консультацій з цієї теми у Відні.

Під час перебування Дональда Трампа на посаді президента США Вашингтон вийшов із СВПД і відновив санкції проти Тегерана. У відповідь на це Іран припинив виконувати умови угоди.

З квітня до червня цього року Іран і низка світових держав провели шість раундів переговорів у Відні з метою відновлення СВПД. Зараз переговори поставлені на паузу: іранські офіційні особи раніше заявляли, що Тегеран буде готовий продовжити переговори після інавгурації на початку серпня нового президента Ірану Ібрахіма Раїса і формування нового уряду.

Своєю чергою на церемонії інавгурації 5 серпня Раїса заявив, що Тегеран готовий до переговорів і підтримає дипломатичні ініціативи за умови скасування США антиіранських санкцій.

Агенція нагадує, в серпні в МЗС заявляли, що переговори можуть перебувати в застої протягом декількох місяців.

Нагадаємо, міністр енергетики України Герман Галущенко підписав Меморандум з Міністерством закордонних справ Норвегії про співробітництво у сфері ядерної безпеки.

Як писали раніше Investory News, NASA разом із Міністерством енергетики США докладають зусиль до розвитку космічних ядерних технологій. Урядова група відібрала три пропозиції щодо проєкту концепції реактора для ядерної теплової рухової установки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram