Новини
17 Вересня 2021
593

Таїланд пропонує візи на 10 років багатим іноземцям і цифровим кочівникам

Для цього потрібно інвестувати від $500 тисяч в облігації або нерухомість країни

Влада Таїланду представила програму 10-річних віз для заможних іноземців, враховуючи багатих пенсіонерів, а також цифрових кочівників і кваліфікованих фахівців, що працюють віддалено, повідомляє Financial Times (FT).

Щоб отримати 10-річну візу Таїланду, іноземцю потрібно інвестувати як мінімум $500 тис. у державні облігації або нерухомість, а також мати дохід мінімум у $80 тис. на рік. Пенсіонери повинні будуть інвестувати як мінімум $250 тис. і заробляти не менше ніж $40 тис. на рік. “Дія візи поширюватиметься на членів сім’ї”, — зазначає газета.

За словами представника уряду Таїланду в коментарі FT, програма почне діяти після того, як будуть внесені відповідні поправки до законодавства.

Запустити пробний п’ятирічний період Бангкок планує з 2022 року. Влада повідомила, що в цей період очікують збільшення інвестицій в економіку країни на 800 млрд бат ($24 млрд). Крім того, вони чекають 270 млрд бат ($8 млрд) додаткових доходів від податків.

Неназваний експерт у візових питаннях для цифрових кочівників заявив FT, що віза на 10 років “все змінює”. Однак важливість документа залежатиме від деталей, зокрема від того, чи дозволить він жити в Таїланді фрилансерам, які працюють відразу на декількох клієнтів.

“Отримання візи на декілька років — це святий Грааль для справжнього цифрового кочівника”, — заявив газеті редактор Global Intelligence Letter Джефф Опдайк.

“Новина про нову візову програму з’явилася на фоні удару коронавірусу по туристичній галузі Таїланду, показником ділової впевненості та нацвалюті, що стала цього року однією з найслабших азійських валют”, — пише FT.

Газета зазначає, що Таїланд обережно відкриває курорти для вакцинованих іноземців. Але чиновники визнають, що туристичний потік найближчим часом навряд чи повернеться до показника 40 млн, який було зафіксовано 2019-го.

Раніше Investory News писали, що Таїланд скасує карантин для вакцинованих туристів. Програму буде здійснено у три етапи до кінця 2021 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram