Новини
10 Березня 2022
394

Естонія на невизначений термін припиняє видавати туристичні візи громадянам РФ

Перш за все це стосується нових віз на період, поки не буде припинена військова діяльність Росії в Україні

Естонська влада оголосила про тимчасове припинення видачі туристичних віз громадянам Російської Федерації. Як повідомляє ERR, з відповідною заявою на пресконференції за підсумками засідання уряду в четвер, 10 березня, виступила міністр закордонних справ Ева-Марія Лійметс.

За її словами, Естонія призупиняє видачу віз громадянам Росії, за винятком віз для відвідування родичів.

“Сьогодні в наших планах тимчасове призупинення видачі віз категорій C і D громадянам Російської Федерації. Це стосується, перш за все, нових віз на період, поки не буде припинена військова діяльність Росії в Україні. До того ж зараз з технічної точки зору неможливо отримувати держмито, тому ми фізично не можемо обробляти нові запити. Йдеться про прийняття заяв на отримання візи у всіх розташованих на території Росії представництвах, консульствах і пунктах обслуговування”, — розповіла міністр.

“Однак винятки все ж таки є. Ми продовжимо приймати заяви на отримання візи від тих росіян, у яких на території Естонії проживають родичі, від тих, хто має гуманітарні причини, а також від тих, хто відвідує хворих родичів і проходять в нашій країні лікування. Тож, видача віз з метою отримання лікувальних процедур в естонських СПА-центрах або інших туристичних цілях — тимчасово припинена”, — додала Лійметс.

Нагадаємо, відпочинок у Туреччині для росіян після вторгнення РФ в Україну став дорожчим на 80%. Головною причиною називають падіння курсу рубля до світових валют.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram