Новини
21 Червня 2019
836

Стартап з розпізнавання осіб та об’єктів AnyVision залучив $31 млн

Компанія змінила політику роботи, щоб отримати фінансування від Microsoft 

Ізраїльський стартап AnyVision, що розробив платформу для розпізнавання осіб та об’єктів, залучив $31 млн від M12 (венчурного фонду Microsoft), DFJ Growth і OG Technology Partners, повідомляє Bloomberg.

Ще місяць тому AnyVision готувалася оголосити інвестиційний раунд і повідомити світу, що ізраїльський стартап, який спеціалізується на комп’ютерному зорі та розпізнаванні осіб, отримав підтримку двох нових впливових інвесторів.

Але з гарантованим фінансуванням і готовим до випуску прес-релізом AnyVision зробив паузу. Замість цього його засновники витратили кілька тижнів на те, аби політика роботи компанії, яка регулює використання цієї технології, відповідала етичним нормам майбутнього інвестора Microsoft Corp. Адже технологія розпізнавання осіб знаходиться під особливим наглядом на фоні побоювань, що її можна використовувати для масового спостереження і тим самим порушує цивільні права людей.

“Зараз інвестори ставлять запитання про те, як ми використовуємо це і для чого, таким чином, щоб ми могли переконатися, що це інструмент на благо”, – розповів виданню комерційний директор AnyVision Макс Констант (Max Constant).

AnyVision Interactive Technologies Ltd., у вівторок, 18 червня, заявив, що Microsoft і венчурна компанія Кремнієвої долини DFJ приєдналися до інвестиційного раунду Series A, який за останній рік залучив $74 млн. Ця сума включає раніше розкриті інвестиції від Robert Bosch GmbH, Qualcomm Inc. і Lightspeed Venture Partners.

Основний продукт AnyVision, Better Tomorrow, призначений для попередження операторів, коли люди в списку спостереження потрапляють на камеру, або відстежують їх, коли вони переміщуються по певній території. За даними компанії, зареєстровано клієнтів у більш ніж 45 країнах, включаючи державні та місцеві управління поліції, казино, аеропорти й стадіони.

Як пише видання, хоча ця технологія може допомогти в боротьбі з тероризмом або злочинами, групи цивільних свобод підняли тривогу з приводу поширення засобів розпізнавання осіб і їх потенційного зловживання з боку урядів. Вони кажуть, що таке вже відбувається в Китаї, наприклад, коли двірників зобов’язали носити “розумні” браслети.

Однак, група громадських організацій стверджує, що оснащення десятків мільйонів камер спостереження, які використовуються в США, а також можливості штучного інтелекту призведе до дискримінації, надмірного примусу і зловживань. Група закликала заборонити масовий державний нагляд.

“Етичні стандарти AnyVision залишаються в стадії розробки. Ізраїльська компанія завжди віддавала пріоритет етичного використання своїх технологій. Тепер вони хочуть бути дуже публічними у всьому, що вони роблять”, – зазначив партнер DFJ, який очолював інвестиції компанії в AnyVision Сем Форт (Sam Fort).

Нагадаємо, раніше Bloomberg провело чергове розслідування, в рамках якого повідомило про те, що тестуванням “розумної” колонки Alexa займається не тільки комп’ютер, але й тисячі людей. Це можуть бути співробітники Amazon, що допомагають Alexa “розібратися” в діалектах і акцентах, а також сторонні фірми, які займаються тим само.

Нещодавно у мессенджері WhatsApp виявили вразливість, яка дозволяла встановлювати ПО для шпигунства. Зловмисники змогли віддалено встановити програмне забезпечення для стеженням за користувачами WhatsApp.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram