Новини
11 Квітня 2019
1 105

Amazon чує вас: Компанія знає, про що користувачі говорять з Alexa

Про “підслуховування” власників “розумних” колонок йдеться у розслідуванні Bloomberg 

Видання Bloomberg провело чергове розслідування, в рамках якого повідомило про те, що тестуванням “розумної” колонки Alexa займається не тільки комп’ютер, але й тисячі людей. Це можуть бути співробітники Amazon, що допомагають Alexa “розібратися” в діалектах і акцентах, а також сторонні фірми, які займаються тим само.

Подібний алгоритм називають “навчання з учителем”. Подібну практику мають провідні компанії-розробники зі сфери машинного навчання і систем розпізнавання мови. Більш того, в наданій для користувача угоді Amazon, яку зазвичай ніхто не читає, прихована інформація про те, що компанія має право залучати людей для “підслуховування”. “Без цього було б складно навчити систему розуміти всіх і завжди”, – зазначає видання.

Проте, в Bloomberg насторожені тим, що користувачі повідомляють Alexa досить багато інформації, яку в теорії можна використовувати їм на шкоду. Головна ж претензія видання полягає в тому, що користувачі, розмовляючи з колонкою, навіть не підозрюють про те, що їх може почути стороння людина.

Крім того, за інформацією видання, іноді оператори чули те, що можна назвати сексуальними домаганнями або ознаками кримінальних злочинів (але в таких випадках Amazon співпрацює з владою). Зазначається також, що співробітники іноді обговорюють між собою “чудернацькі” запити користувачів.

В Amazon стверджують, що оператори прослуховують записи лише в рідкісних випадках.

“Ми розшифровуємо невелику вибірку голосових записів Alexa, щоб поліпшити якість обслуговування. Ця інформація допомагає нам навчати наші системи розпізнавання мови, щоб Alexa могла краще розуміти вас і працювала однаково добре для всіх наших клієнтів”, – запевняють в компанії.

Акції Amazon за останню добу подорожчали на 0,63% до $1.847,33.

Як відомо, Amazon планує запустити на навколоземну орбіту більше 3000 супутників, щоб забезпечити доступ в інтернет майже для 95% населення всієї планети.

Раніше Investory News писали про чотири найважливіших тренди технологічного світу за версією Deloitte, згідно якого, цього року споживачі придбають близько 164 млн “розумних” колонок на $7 млрд

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram