Новини
13 Червня 2019
1 133

Стартап RapidAPI з київським офісом залучив $25 млн

Залучені кошти підуть на створення нового продукту для груп під назвою RapidAPI for Teams

Стартап RapidAPI, який розвиває однойменний маркетплейс API, залучив $25 млн в рамках раунду серії В, повідомляє TechCrunch.

Інвесторами виступили M12 – венчурний фонд Microsoft, DNS Capital, Andreessen Horowitz і Green Bay Capital.

RapidAPI розвиває маркетплейс API, який дозволяє розробникам шукати, оплачувати й підключатися до публічних програмних інтерфейсів. Маркетплейсом користується 1 млн чоловік, включаючи такі корпорації як Cisco, Hyatt, SAP, Delta та Reddit.

Залучені кошти стартап витратить на створення нового продукту для груп під назвою RapidAPI for Teams. Цей маркетплейс дозволить розробникам не тільки управляти їх використанням загальнодоступних API, але також організовувати та використовувати свої власні внутрішні інтерфейси й мікросервіси.

RapidAPI був створений у 2015 році в Ізраїлі. До теперішнього часу стартап має свої офіси в Сан-Франциско та Києві. З урахуванням нинішнього раунду загальна сума залучених стартапом коштів становить $37,5 млн.

Свій український офіс RapidAPI відкрив в Києві у 2016 році. Столична команда займається технічною розробкою платформи. Загальне число співробітників стартапу становить 50 осіб.

Як відомо, українській компанії EnjoyTheWood, що виготовляє підвісні дерев’яні 3D-карти світу – World Map 2.0., вдалося зібрати на Kickstarter $533,5 тис. від 1851 бекера. Початкова мета становила лише $5 тис.

А український стартап Pix, який виробляє однойменні рюкзаки, вивів на Kicksarter версію продукту для дітей – Pix Mini. За першу добу вдалося зібрати понад $20 тис. Таким чином вже за перші 6 годин від початку кампанії, загальна сума зібраних коштів перевищила початкову мету в $15 тис.

Ще один вітчизняний стартап People.ai, що займається розробкою платформи для відділу продажів на базі штучного інтелекту, залучив $60 млн при оцінці в близько $500 млн. Угоду закрили за два тижні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram