Новини
22 Травня 2019
1 605

Український стартап People.ai залучив $60 млн

За неофіційними даними компанію оцінили в $500 млн

People.ai – український стартап, що займається розробкою платформи для відділу продажів на базі штучного інтелекту, залучив $60 млн при оцінці в близько $500 млн., повідомляє TechCrunch. Серед інвесторів проекту: ICONIQ Capital, венчурний фонд, у склад якого входить сімейний офіс Марка і Пріcцили Цукерберг, а також інші інвестори (фонди Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners, GGV Capital і Y Combinator).

Як розповів засновник People.ai Олег Рогінський журналісту AIN.UA, угоду закрили за два тижні. “Так швидко все пройшло, тому що дуже багато людей хотіли інвестувати. І два тижні  це тому що ми затягували час. Інакше можна було закрити її в перший день”, – розповів він.

У компанії зазначають, що залучені кошти будуть використані для розвитку бізнесу та налагодження партнерських відносин з новими каналами. “Такими як системні інтегратори, які націлені на великі підприємства”, – йдеться у повідомленні. А також на розширення команди. “Зокрема – на збільшення офісу в Києві з 30 осіб до 100 найближчим часом. У нас також ростуть офіси в Сан-Франциско і Лос-Анджелесі. Крім цього, ми почали набирати співробітників в Лондоні та продовжуємо відкривати офіси з продажу по всьому світу”, – розповів Олег Рогінський.

У компанії також зазначили, що планують запустити новий продукт “The Wire” – стрічку, за допомогою якої сейлз-фахівці знаходитимуть потенційних клієнтів, підбиратимуть до них підхід і в підсумку продаватимуть їм.

“Джерела повідомляють, що оцінка стартапа становить близько $500 млн”, – пише TechCrunch. І додає, що доходи компанії, у порівнянні з минулим роком, зросли у 5 разів. Загалом за час існування (з 2016 року) стартап сумарно залучив понад $100 млн. Серед клієнтів People.ai: Red Hat, Lyft, Zoom, New Relic и Splunk.

Також Олег Рогінський розповів, що в даний час його компанія має понад 65 патентів (захищених і тих, що перебувають в процесі розробки). “В довгостроковій перспективі планується взяти модель продажів і застосувати її до ширшого діапазону галузевих вертикалей. Вони, ймовірно, будуть включати такі області, як нерухомість, фінансові послуги і набір персоналу (області, де продукт вже використовується)”, – зазначив він.

Олег Рогінський – засновник і генеральний директор стартапу People.ai. У минулому допоміг запустити та значно розширити три великі компанії, дві з яких, у тому числі його власна Semantria, згодом були продані за великі суми. Попри те, що він гендиректор кількох компаній із машинного навчання та штучного інтелекту – “сам ніколи не написав жодного рядка програми”.

Підприємець народився і виріс у Дніпропетровську, вивчав політологію та міжнародні відносини в Бостонському університеті. Зараз проживає у Кремнієвій долині, є ментором для стартапів, у тому числі українських.

Нагадаємо, український проект Time4Machine, який займається виробництвом ексклюзивних 3D-пазлів для конструкторів з металу, зібрав на Kickstarter понад $431 тис. Початкова мета кампанії складала $15 тис., однак вже за першу добу Time4Machine вдалося залучити $28 тис.

А от український стартап NIXOID Lab створив лампові наручні годинники та на їх виробництво зібрав біля $54,5 тис. на японському сервісі краудфандингу CampFire. Кампанія зі збору коштів завершена, в кінцевому результаті стартапу вдалося зібрати більш ніж вдесятеро більше, аніж планувалося на початку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram