Новини
19 Червня 2019
868

Стартап по збереженню емоційного здоров’я залучив $3 млн

Кошти будуть направлені на прискорення розвитку можливостей в галузі штучного інтелекту

Стартап Youper, який розробив додаток-помічника по емоційному здоров’ю, залучив $3 млн початкового фінансування від Goodwater Capital, повідомляє TechCrunch.

Залучені кошти будуть використані для прискорення розвитку можливостей Youper в галузі штучного інтелекту і розширення бази користувачів.

Компанія Youper, заснована в Сан-Франциско 2016 р. психологом Хосе Гамільтоном, який мав практику роботи з понад 3 тис. пацієнтів. Розмовляючи з ними, він зрозумів, що кілька бар’єрів не дозволяють багатьом людям звертатися за допомогою вчасно, особливо якщо вони роками стикалися з тривогою або депресією.

“Перше — це страх, турбота про себе, розмова про ваше психічне здоров’я, розуміння вашого психічного здоров’я. Бачити терапевта або психіатра — для пацієнтів некомфортно. Ось чому всі мої пацієнти говорили одне й те саме. Другий бар’єр — це, звичайно, вартість. Консультації психіатра чи терапевта не є дешевими”, – розповів виданню Хосе Гамільтон.

Гамільтон об’єднався зі співзасновниками Дієго Коуту, головним директором з розвитку та розвитку стартапу, і Тьяго Марафоном, його технічним директором, щоб створити додаток, який зробив би емоційну складову менш тривожною.

Youper є частиною, яку використовують чат-боти на основі штучного інтелекту, щоб допомогти користувачам поліпшити своє емоційне здоров’я, включаючи Woebot, Wysa і X2 Tess.

“Youper хоче диференціюватися, приділяючи особливу увагу персоналізації, поєднуючи дослідження в галузі психічного здоров’я і дані користувачів, щоб зіставити правильні психологічні методи лікування”, – зазначає Гамільтон.

За даними видання, Youper був завантажений понад мільйон разів. Більшість його користувачів — молоді люди, переважно жінки.

“Я думаю, що це тому, що жінки стикаються з новими проблемами в нашому суспільстві, завойовуючи нові простори та займаючи нові ролі, і це спричиняє емоційні втрати”, — додав лікар.

Середній час, який користувачі проводять під час кожного сеансу з чат-ботом, становить близько семи хвилин, причому 80% повідомляють про зменшення негативу в настрої після однієї розмови. Стартап також стверджує, що через 30 днів чверть людей, які підписалися на Youper, все ще залишаються активними користувачами.

Нагадаємо, провайдер IT-послуг для корпорацій в сфері фармацевтики та охорони здоров’я стартап Viseven залучив інвестиції від AVentures Capital. Продукт компанії — програма, як дає можливість придбати лікарські препарати через електронні пристрої (додатки на планшеті або телефоні) за допомогою інтерактивних презентацій.

Американська фармацевтична корпорація Pfizer придбала свого конкурента Array Biopharma, відомого по розробках препаратів для лікування раку. Сума угоди склала $10,64 млрд.

Також, швейцарська фармацевтична компанія Novartis AG отримала дозвіл регулятора на продаж найдорожчого в світі препарату Zolgensma для лікування спінальної м’язової атрофії у дітей у віці до двох років, вартість якого становить $2,125 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram