Новини
18 Червня 2019
1 078

Фармкомпанія Pfizer купила виробника ліків проти раку за $10,64 млрд

За кожну акцію Array компанія заплатить $48 

Фото: Ruby Wallau/STAT

Американська фармацевтична корпорація Pfizer придбала свого конкурента Array Biopharma, відомого по розробках препаратів для лікування раку. Про це повідомляє Reuters.

Сума угоди склала $10,64 млрд. Як пише видання, тим самим Pfizer заплатила величезну премію в розмірі 62% за доступ до її ліків проти раку шкіри Braftovi та Mektovi, а також препаратів проти інших видів раку, які знаходяться в процесі розробки.

Pfizer заплатить $48 за кожну акцію Array. Угода повинна завершитися в другому півріччі 2019 р.

Акції Pfizer станом на 17 червня подешевшали на 0,9%, в той час як папери Array підскочили на 58%.

Як повідомляє агенція, очікується, що угода призведе до збільшення прибутку починаючи з 2022 р., проте зменшить скоригований прибуток на акцію на 4-5 центів в поточному та у 2020 рр.

Аналітики зазначають, що зростання прибутку Pfizer в останні роки сповільнилося. Генеральний директор Альберт Бурла, який очолив компанію в 2019 р., поставив за мету “15 за 5”, тобто розробку в найближчі п’ять років 15 експериментальних препаратів, потенційні продажі кожного з яких склали б не менше $1 млрд на рік.

Останнім часом Pfizer активно інвестує в такі напрямки, як препарати від раку та генна терапія. Нинішня угода стала найбільшою для Pfizer з покупки у 2016 р. ще одного виробника препаратів від раку, Medivation, за $14 млрд.

Розробка ліків проти раку досить приваблива галузь для фармацевтичних компаній, оскільки в цій сфері за останні роки спостерігається значний прогрес, у зв’язку з чим доходи від цього напрямку зростають.

Нагадаємо, швейцарська фармацевтична компанія Novartis AG отримала дозвіл регулятора на продаж найдорожчого в світі препарату для лікування спінальної м’язової атрофії у дітей у віці до двох років, вартість якого становить $2,125 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram