Новини
28 Травня 2019
986

Швейцарська Novartis отримала дозвіл на продаж найдорожчого препарату

Одноразовий препарат Zolgensma для лікування спінальної м’язової атрофії у дітей коштуватиме $2,125 млн

Фото: Novartis

Швейцарська фармацевтична компанія Novartis AG отримала дозвіл регулятора на продаж найдорожчого в світі препарату для лікування спінальної м’язової атрофії у дітей у віці до двох років, йдеться у повідомленні компанії.

За даними компанії, Управління з контролю якості продуктів харчування і лікарських препаратів США (FDA, Food and Drug Administration) схвалило використання одноразового препарату Zolgensma, вартість якого становить $2,125 млн.

Для порівняння, вартість другого найдорожчого в світі препарату під назвою Luxturna становить $850 тис.

Novartis дасть страховим компаніям можливість оплачувати вартість препарату рівними частинами протягом п’яти років. Компанія також обіцяє частково відшкодувати витрачену на ліки суму в разі, якщо воно виявиться неефективним.

“Ми віримо, що Zolgensma зможе дати дітям і їх сім’ям, що страждають від цього руйнівного захворювання, життя, повне можливостей”, – коментує глава Novartis Вас Нарасимхан.

Як відомо, спінальна м’язова атрофія – це спадкове захворювання, при якому відбувається порушення функції нервових клітин спинного мозку, що приводить до прогресивного розвитку слабкості м’язів і їх атрофії.

Нагадаємо, з початку року Україна отримала ліки на суму $373,7 млн. Найбільше медичних препаратів імпортовано з Німеччини – на $76,3 млн. Друге місце серед основних постачальників займає Франція – $35,1 млн, третє – Індія.

А обсяг аптечного ринку лікарських засобів в Україні зріс на 11%. У 2018 році через українські аптеки було продано 1,144 млрд упаковок лікарських засобів на $2,7 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram