Новини
3 Вересня 2020
1 101

Сервіс знайомств Bumble готується до IPO

Компанія планує залучити до $8 мільярдів

Додаток Bumble, що дозволяє користувачам заводити знайомства по всьому світу, готується до первинного публічного розміщення акцій. В ході IPO Bumble розраховує залучити від $6 до $8 млрд, повідомляє Bloomberg з посиланням на анонімне джерело.

IPO може відбутися на початку наступного року. Компанія поки не веде переговори з банками, і терміни IPO ще можуть змінитися. Ймовірно, стартап скористається можливістю вийти на “розігрітий” ринок IPO вже в цьому році.

Додаток Bumble розробила софтверна компанія Bumble Trading. Її у листопаді 2014 р. заснувала Вітні Вулф Херд, яка й очолює компанію.

“Bumble — це соціальна мережа, яка дозволяє завести нові знайомства незалежно від того, чи хочете ви зав’язати нові відносини, шукаєте ви нових друзів або розширюєте свої професійні зв’язки”, — йдеться на сайті компанії.

Минулого року контрольний пакет акцій Bumble придбала приватна інвестиційна компанія Blackstone Group в рамках угоди з холдингом MagicLab. В рамках угоди з Blackstone Вітні Вулф стала генеральним директором сімейства додатків для знайомств — Badoo, Bumble, Chappy і Lumen, — якими володів холдинг.

Серед інших інвесторів Bumble — венчурні компанії Accel, Bessemer Venture Partners і Greycroft.

На фото: засновниця Bumble Вітні Вулф Херд

2020 рік, що почався з пандемії та подальшого обвалу провідних світових фондових індексів, може стати рекордним для ринку IPO США.

Як пише Reuters, в останній тиждень серпня заявки на первинне публічне розміщення акцій в США подала найбільша кількість компаній у новітній історії фондового ринку. Компанії поспішають скористатися підвищеним інтересом інвесторів до ринку IPO.

Сприятливі умови для первинного розміщення створив зростальний фондовий ринок, а інтерес інвесторів до нових акцій підживлює їх сильна динаміка.

За даними постачальника даних Dealogic, середня тижнева прибутковість у 2020 р. становить 25,4% у порівнянні з 15,2% у 2019 р. і 11,9% у 2018 р.

“Вересень, жовтень — зазвичай це найзавантаженіший час року для IPO, але я думаю, що ринок увійде в історію завдяки розмаху активності, яку ми будемо мати на цей раз”, — зазначив глава відділу ринків акціонерного капіталу в Bank of America Джим Куні.

Раніше Investory News писали, як Bumble змінила звичну стратегію й не прогадала.

Нагадаємо, експериментальна команда NPE Team, що входить до структури Facebook, представила новий додаток — месенджер для закоханих Tuned.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram