Новини
18 Жовтня 2019
771

Saudi Aramco відкладає IPO

Рішення пов’язане з вересневою атакою на підприємства компанії

Найбільша нафтовидобувна компанія у світі Saudi Aramco відкладає очікуване проведення IPO у зв’язку з вересневими атаками дронів на об’єкти інфраструктури компанії. Про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на джерела.

14 вересня дронами були атаковані два важливих нафтових об’єкта Саудівської Аравії, зокрема найбільший в світі нафтопереробний завод. На ці об’єкти доводиться близько половини саудівських потужностей — 5,7 млн ​​барелів на добу. Компанія має намір вже до кінця листопада повністю відновити потужності з виробництва нафти.

Однак, за інформацією агенції, Saudi Aramco хоче почекати, поки не стане ясно, як атака відбилася на її квартальних доходи. Джерело стверджує, що компанія не зазнала фінансових втрат. Інший розповів, що IPO відкладено “на тижні”: розміщення акцій відстрочили до грудня або й січня.

Saudi Aramco вже кілька років готується до IPO, яке повинно стати найбільшим у світі. За даними Reuters, сама влада Саудівської Аравії оцінюэ компанію в $2 трлн. В рамках підготовки до первинного розміщення акцій був змінений глава ради директорів Saudi Aramco. Компанія також відібрала дев’ять банків для організації IPO.

Нагадаємо, державна нафтовидобувна корпорація Саудівської Аравії Saudi Arabian Oil Company (Saudi Aramco) прийняла рішення підвищити розмір базових дивідендних виплат у 2020 році до $75 млрд.

У  першому півріччі чистий прибуток компанії склав $46,9 млрд проти $53,02 млрд за аналогічний період минулого року. Загальні доходи компанії у першій половині цього року склали $163,88 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram