Новини
12 Серпня 2019
760

Чистий прибуток Saudi Aramco в першому півріччі впав на 12%

Загальні доходи компанії у першій половині цього року склали $163,88 млрд

Фото: Bloomberg

Нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco, найбільший у світі виробник нафти, оголосила, що в першому півріччі її чистий прибуток склав $46,9 млрд проти $53,02 млрд за аналогічний період минулого року, повідомляє Reuters.

Для порівняння, Apple, найприбутковіша компанія світу, заробила $31,5 млрд за перші шість місяців фінансового року.

За даними Aramco, загальні доходи, в тому числі й інші доходи, пов’язані з продажами, склали у першій половині цього року $163,88 млрд у порівнянні з $167,68 млрд роком раніше через зниження цін на нафту і скорочення видобутку.

Нагадаємо, раніше Saudi Aramco підписала угоду про купівлю 70% акцій нафтохімічної корпорації SABIC у Фонду державних інвестицій Саудівської Аравії за $69,1 млрд.

Також, компанія підписала контракт з південнокорейською нафтопереробною компанією Hyundai Heavy Industries про продаж 17% акцій дочірньої компанії Hyundai Oilbank. Вартість угоди становить $1,24 млрд.

Як відомо, у п’ятницю, 9 серпня, в ході торгів ціни на нафту еталонних марок слабо знижуються після істотного зростання днем раніше. З минулої п’ятниці WTI втратила понад 5%, Brent – понад 7%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram