Новини
28 Березня 2019
1 041

Saudi Aramco придбає 70% акцій SABIC за $69,1 млрд

30% акцій залишаються у вільному продажі

Державна нафтова компанія Saudi Aramco підписала угоду про купівлю 70% акцій нафтохімічної корпорації SABIC у Фонду державних інвестицій Саудівської Аравії за $69,1 млрд, йдеться у прес-релізі компанії.

Повідомляється, що 30% акцій SABIC зараз у вільному продажі, але і Saudi Aramco не планує викуповувати їх.

SABIC зі штаб-квартирою у Ер-Ріяді працює більш ніж у 50 країнах світу та налічує 34 тис. працівників. У 2018 р. об’єм виробництва склав 75 млн т, чистий прибуток – $5,7 млрд та річний обсяг продажів – $45 млрд. Активи компанії оцінюються у $85 млрд.

“Це безпрограшна трансформаційна угода для трьох найбільш важливих економічних суб’єктів Саудівської Аравії. Вона відкриє значний капітал для продовження довгострокової інвестиційної стратегії PIF, що є основою для диверсифікації сектора та доходів Саудівської Аравії. Також угода дасть можливість відкрити сильні сторони SABIC за рахунок можливостей Saudi Aramco, як ключового гравця на енергетичних ринках усього світу”, – зазначив управляючий директор Фонду державних інвестицій Саудівської Аравії Ясір Отман Аль-Румайян.

Президент та головний виконуючий директор компанії Saudi Aramco Амін Насер вважає, що SABIC – це компанія світового рівня з великими можливостями. Будучи частиною сімейства компаній Saudi Aramco, разом вони планують створити надійний бізнес для підвищення конкурентоспроможності та задоволення зростаючого попиту на енергетичні та хімічні продукти, що необхідні клієнтам усього світу.

Виявилося, що на сьогодні – це виграшна угода, адже ціни на нафту еталонних марок протягом азійських торгів продвжують впевненно зростати.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram