Новини
26 Березня 2019
1 108

Чорне золото: Нафта збільшує ціну

Станом на сьогодні ф’ючерси на нафту Brent зросли до $67,32 за барель

Сьогодні, 26 березня, ціни на нафту еталонних марок протягом азійських торгів виросли на фоні очікування скорочення видобутку найбільшими виробниками сировини та санкцій США проти Венесуели та Ірану. Однак ознаки різкого уповільнення зростання економіки та навіть можливу рецесію, обмежував підйом ринків, повідомляє Bloomberg.

Станом на сьогодні ф’ючерси на нафту Brent зросли на 0,16% до $67,32 за барель. Ф’ючерси на американський сорт WTI торгувалися на позначці $59,16 за барель, що на 0,58% вище попереднього закриття.

Аналітики зазначають, що ціни на поточний момент були б вище, якби не уповільнення економіки, яке, за словами деяких експертів, може незабаром перетворитися у рецесію, обмеживши споживання палива.

“Не зважаючи на те, що нафтовий ринок майже досяг дну і, швидше за все, піде вгору, залишається ймовірність спадів, враховуючи сезонні фактори і ризики, пов’язані з динамікою фінансових ринків”, – заявив трейдер з сировини NH Investment & Securities в Сеулі Хонг Сунгкі в коментарі Bloomberg.

На різке уповільнення зростання економіки вказують свіжі дані про виробничу активність в Азії, Європі та Північній Америці.

“Зростання світового промвиробництва сповільнилося у минулому кварталі, а індикатори вказують на те, що воно практично стагнує в поточному кварталі”, – вважають аналітики.

Нагадаємо, Єврокомісія схвалила створення спільного підприємства між нафтогазовими структурами німецького концерну BASF (Wintershall) та LetterOne Михайла Фрідмана (DEA). Компанія може стати найбільшим нафтогазовим гравцем у Європі. Потенціал синергії від злиття оцінюється у €200 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram