Новини
16 Квітня 2019
951

Saudi Aramco купує 17% частку нафтопереробної компанії Hyundai Oilbank

Вартість угоди становить $1,24 млрд

Нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco підписала контракт з південнокорейською нафтопереробною компанією Hyundai Heavy Industries про продаж 17% акцій дочірньої компанії Hyundai Oilbank. Вартість угоди становить $1,24 млрд, передає агентство Yonhap News, посилаючись на представників компанії.

Загалом Saudi Aramco має намір придбати 19,9% акцій компанії Hyundai Oilbank за $1,58 млрд.

На даний момент компанія стала власницею 17% акцій. Решта – 2,9% акцій, залишаються в якості колл-опціону, який дає право покупцеві опціону купити в майбутньому обумовлену кількість цінних паперів або іншого базового активу за встановленою в контракті ціною протягом обмеженого терміну або відмовитися від такої покупки.

Інвестувати в південнокорейську нафтопереробну компанію Saudi Aramco планувала давно. Про свій намір оголосила в січні нинішнього року. Тоді планувалося, що обсяг частки, одразу складе 19,9%. Однак згодом саудівська компанія змінила параметри угоди.

Hyundai Oilbank була створена в 1964 році, як Keukdong Refinery. Нинішню назву вона отримала в 1993 році, коли була куплена Hyundai Heavy Industries Group. Компанія поки не котирується на біржі. Виробничі потужності Hyundai Oilbank щодня переробляють 650 тис. барелів нафти.

Раніше Investory News писали, державна нафтова компанія Saudi Aramco підписала угоду про купівлю 70% акцій нафтохімічної корпорації SABIC у Фонду державних інвестицій Саудівської Аравії за $69,1 млрд.

Торік саудівська нафтогазова компанія Saudi Aramco отримала чистий прибуток у розмірі $111,1 млрд і стала найприбутковішою компанією світу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram