Новини
1 Квітня 2019
1 042

Названа найприбутковіша компанія світу

Торік саудівська нафтогазова компанія Saudi Aramco отримала чистий прибуток у розмірі $111,1 млрд

Найприбутковішою компанією світу за підсумками 2018 року стала саудівська Saudi Aramco, повідомляє Bloomberg з посиланням на дані Moody’s Investors Service, опубліковані напередодні виходу нафтогазового гіганта з Саудівської Аравії на міжнародний ринок облігацій.

За підрахунками експертів, чистий прибуток Saudi Aramco у 2018 році перевищив прибуток Apple, Google і ExxonMobil разом узятих ($59,5 млрд, $30,7 млрд і $20,8 млрд відповідно).


Moody’s і Fitch дали досить високу оцінку запланованого Saudi Aramco випуску облігацій, обидва агентства помістили його на п’яте місце у своїй інвестиційною шкалою (A1 і A + відповідно).

Bloomberg відзначає, що оцінка могла б бути й вище, але домогтися високого кредитного рейтингу Saudi Aramco заважає податковий тиск з боку держави. За даними Bloomberg, компанія виплачує 50% свого доходу у вигляді податку на прибуток і крім того виплачує ще й роялті.

У результаті кожен видобутий барель нафти приносить компанії тільки $26, тоді як Royal Dutch Shell – $38, а Total – $31.

 

Нагадаємо, нещодавно ціна на нафту еталонних марок зросла на фоні очікування скорочення видобутку найбільшими виробниками сировини та санкцій США проти Венесуели та Ірану.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram