Новини
1 Вересня 2020
1 033

Працівники розумової праці стали продуктивнішими на віддаленій роботі

Працюючи з дому, співробітники починають вважати свою діяльність ціннішою

Віддаленка робить працівників інтелектуальної праці більш продуктивними, йдеться у дослідженні Harward Business Review.

Самоізоляція дозволила співробітникам креативної сфери зосередитися на дійсно важливих завданнях. В середньому, на віддаленій роботі працівники розумової праці витрачали на 12% менше часу на зустрічі та на 9% більше часу на взаємодію з клієнтами й партнерами.

Також режим віддаленої роботи допоміг співробітникам взяти на себе більше відповідальності за власний графік. Середній працівник отримав можливість у два рази частіше розставляти список пріоритетів і завдань за власним вибором, тому що вважає їх важливими.

З’ясувалося, що працюючи з дому, співробітники починають вважати свою діяльність більш цінною. При цьому кількість завдань, які оцінюються як виснажливі, знизилася з 27% до 12%.

Однак дослідники зазначають: самоізоляція позитивно позначилася на продуктивності працівників розумової праці в короткостроковій перспективі. Про те, як локдаун вплине на їх роботу через кілька років, поки судити зарано.

Як писали раніше Investory News, голова міністерства праці Німеччини Хубертус Хайль впевнений, що скорочення робочого тижня до чотирьох днів може допомогти подолати кризу, викликану пандемією коронавірусу.

Нагадаємо, тимчасові проблеми зі сном та поведінкою, яка виникає після цього, можуть стимулювати підприємницьку активність і мотивувати ставити більш амбітні цілі. До таких висновків прийшли дослідники Університету Центральної Флориди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram