Новини
20 Серпня 2020
863

У Німеччині задумалися про перехід на чотириденний робочий тиждень

Таким чином країна прагне боротися з кризою, викликаною пандемією

Глава міністерства праці Німеччини Хубертус Хайль впевнений, що скорочення робочого тижня до чотирьох днів може допомогти подолати кризу, викликану пандемією коронавірусу, пише Sueddeutsche Zeitung.

Раніше глава промислової профспілки IG Metall Йорг Хофман запропонував задуматися про перехід на новий режим, оскільки це може стати “відповіддю на структурні зміни в таких секторах як автомобільна промисловість”, і дозволить зберегти робочі місця.

Скорочення робочого часу з частковою компенсацією заробітної плати є підхожою мірою для боротьби з кризою, вважає Хайль. Однак президент Німецького інституту економічних досліджень (DIW) Марсель Фратцшер зазначає, що, на його думку, введення “чотириденки” можливо, але тільки без компенсації зарплати.

У другому кварталі ВВП країни знизився через пандемію коронавірусу на 10,1% до попереднього кварталу. Безробіття в липні залишилося на рівні 6,4%.

Нагадаємо, споживчі ціни в Німеччині, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, у липні 2020 р. не змінилися в річному вираженні після зростання на 0,8% місяцем раніше. Інфляція в країні сповільнилася до нуля.

Як писали раніше Investory News, фінансова влада Німеччини, яка є найбільшою економікою Європи, почала думати по-новому через масштабну кризу, викликану пандемією коронавірусу. Країна, довгі роки прагнула економити, тепер нарощує бюджетні витрати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram