Новини
4 Жовтня 2019
949

Потрапили у скандал: США лобіювали інтереси Mastercard і Visa в Україні

Також у чотирьох інших країнах – Індії, В’єтнамі, Лаосі та Гані

Торгові представники США на прохання Mastercard і Visa лобіювали їхні інтереси в Україні та ще чотирьох країнах – Індії, В’єтнамі, Лаосі та Гані, повідомляє Reuters, посилаючись на власні джерела й електронне листування на понад 200 сторінок між торговими представниками США і керівниками компаній-виробників карток, яке видання отримало відповідно до Закону США про свободу інформації.

У електронних листах, датованих періодом з квітня 2018 року по серпень 2019 року, зазначається, що Mastercard через Управління торгового представника США (USTR), виступала проти нових правил обробки даних і локальних платіжних систем у вище перерахованих країнах.

“У деяких дискусіях також брала участь Visa”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується участі України в цій історії, то будь-яких інших деталей Reuters не приводить.

Як зазначають співрозмовники агентства, влада США на прохання Mastercard і Visa переконали уряд Індонезії у кінці 2018 року послабити правила, що регулюють її нову внутрішню платіжну систему.

“Це дозволить американським компаніям обробляти транзакції по кредитних картах без співпраці з місцевою платіжною мережею National Payment Gateway, що могло скоротити їх доходи в Індонезії”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, днями з’явилася інформація проте, що платіжні системи Visa і Mastercard ймовірно відмовляться від фінансування розробки криптовалюти Facebook Libra.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram