Новини
5 Жовтня 2022
410

Бій криптошахрайству: Mastercard запускає сервіс для блокування кіберкрадіжок

Сервіс Crypto Secure допомагатиме банкам оцінювати ризик злочинності з криптовалютами

Mastercard представить нове програмне забезпечення, яке допоможе банкам виявляти та блокувати транзакції на криптовалютних біржах, схильних до шахрайства, повідомляє CNBC.

Зазначається, що сервіс Crypto Secure, який допомагає банкам оцінювати ризик злочинності, пов’язаної з торговцями криптовалютами в її мережі, працює на основі CipherTrace, стартапу із безпеки блокчейну, придбаним Mastercard минулого року.

Сервіс використовує “складні” алгоритми штучного інтелекту для визначення ризику скоєння злочину.

Mastercard запускає цю послугу на тлі зростання злочинності на новоствореному ринку цифрових активів.

Згідно з даними аналітичної компанії з блокчейну Chainalysis, минулого року кількість криптоактивів, що входять у гаманці з відомими кримінальними зв’язками, зросла до рекордних $14 млрд. А у 2022 році відбулася хвиля гучних зламів та випадків шахрайства, націлених на криптоінвесторів.

На платформі Crypto Secure банкам та іншим емітентам карт зображається панель інструментів з рейтингами та колірним кодуванням, що показують ризик підозрілої діяльності та ступінь серйозності цього ризику. Він варіюється від червоного для “високого” ступеню до зеленого — для “низького”.

Водночас Crypto Secure не ухвалює рішення про те, чи слід відмовити конкретному продавцю криптовалюти. Це рішення залежить від партнера платіжної мережі.

Зазначається, що Mastercard вже використовує аналогічну технологію для запобігання шахрайству в операціях з фіатною валютою. З Crypto Secure ця функціональність розширюється до біткоїнів та інших віртуальних валют.

Нагадаємо, у Сінгапурі на Формулі-1 обмежили рекламні можливості криптокомпаній. Командам можна представляти логотипи своїх криптоспонсорів лише на автомобілях та формі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram