Новини
21 Вересня 2020
852

Помер колишній голова компанії Pepsi Cola

У розпал холодної війни він пригостив Микиту Хрущова колою та отримав можливість випускати її в Радянському Союзі

Фото: Che Liang/Visual China Group

Президент компанії Pepsi Cola в 1963-1971 рр. і генеральний директор PepsiCo в 1971-1986 рр. Дональд Кендалл помер 20 вересня у віці 99 років, повідомляється на сайті компанії.

“Всі ми в PepsiCo спустошені кончиною Дона Кендалла. Дон був творцем сім’ї PepsiCo. Він був невблаганний у розвитку нашого бізнесу, безстрашний лідер і неперевершений продавець”, — йдеться у повідомленні.

Дональд Макінтош Кендалл займав пост гендиректора Pepsi Cola і PepsiCo протягом 23 років. Офіційно він пішов у відставку у 1986 р., проте залишався довіреним радником і адвокатом лідерів PepsiCo, служачи компанії в цілому 39 років.

“Під керівництвом Кендалла PepsiCo стала однією з найбільших у світі компаній з виробництва споживчих товарів — завдяки йому деякі з нині найбільш продаваних брендів харчових продуктів і напоїв отримали “культовий” статус”, — зазначають у компанії.

На фото: Дональд Кендалл (ліворуч) та Річард Ніксон (в центрі) пригощають Микиту Хрущова американською газованою водою

У 1959 р. тодішній віце-президент Річард Ніксон відвідав Москву для участі в американській національній виставці в рамках культурного обміну “Промислова продукція США”. Там він зустрівся з генеральним секретарем ЦК КПРС Микитою Хрущовим і пригостив його колою.

У підсумку в Радянському Союзі були відкриті заводи з виробництва продукції американської компанії.

У PepsiCo підкреслили, що Кендалл також був активним громадським діячем у сфері освіти, благодійництва і мистецтва, захисником навколишнього середовища — “і все це з прагненням до життя і ненаситним бажанням зробити світ кращим”.

“Його історія — історія рішучості, винахідливості й далекоглядності надихнула безліч інших мрійників знайти велич у собі”, — розповіли у компанії.

Нагадаємо, вперше за 40 років на фоні пандемії попит на солодкі напої та кондитерські вироби значно зменшився. так, наприклад за перші три тижні квітня обсяги продажів Coca-Cola впали приблизно на 25%.

Раніше Investory News писали про історію конкуренції Coca-Cola та PepsiCo. Напої були винайдені двома не знайомими між собою американськими фармацевтами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram