Новини
30 Січня 2021
927

Поки були на “віддаленці”: Бджоли побудували вулик в офісі американського стартапу

До таких наслідків локдауну компанія не була готова

Штаб-квартира каліфорнійської компанії з розробки програмного забезпечення Invoca пустує з березня. Поки 210 співробітників працювали з дому, в офісі влаштувалися бджоли — 20 тис. медоносних бджіл, пише Inc.com.

“Ми багато говорили про проблеми, пов’язані з поверненням в офіс. Але ми не думали про це, — розповів генеральний директор компанії Грегг Джонсон. — Я б ніколи й за мільйон років, навіть у найстрашнішому сні не уявляв, наскільки проблема жахлива”.

Invoca, заснована у 2008 році, визнана чотириразовим лауреатом Inc. 5000 і триразовим лауреатом Inc. Best Workplaces. Сьюзан Аранго, workplace experience manager, вперше помітила бджіл, коли прийшла в офіс наприкінці квітня, щоб перевірити приміщення після урагану. Аранго побачила мертвих комах у коридорі й подумала, що їх якимось чином занесло з вулиці.

Коли вона повернулася через тиждень, бджіл стало більше. Це виглядало дивно, але оскільки живих комах менеджер не знайшла, то не стала турбуватися про це. Минали місяці, і Аранго продовжувала знаходити в офісі все більше мертвих бджіл. Вона спробувала знайти вулик, але нічого не вийшло.

Менеджер подзвонила в січні в місцеву компанію Super Bee Rescue and Removal, яка спеціалізується на усуненні та переміщенні бджіл в природне середовище. Спеціаліст знайшов гніздо зовні будівлі за допомогою тепловізора. У ньому було 10 галонів меду, воску та пилку.

Комахи пробралися в офіс через дірку в стіні та оселилися в проході між другим і третім поверхами. За оцінкою Super Bee, бджоли пробули там не менше пів року. Фахівець компанії зробив дірку в стелі другого поверху і протягом всього дня заманював комах у контейнер. Потім бджіл перемістили в природне середовище.

Super Bee забрала більшу частину стільників, щоб відновити вулик у дикій природі. Невеликий шматок подарували Аранго. “З усіх викликів пандемії, які ми очікували, цього не було в нашому списку”, — додав CEO Грегг Джонсон.

Нагадаємо, американський стартап MeliBio почав виробництво штучного меду. Добровольці під час дегустації не змогли відрізнити його від справжнього.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram