Новини
2 Вересня 2019
1 562

Переїхали до “Борисполя”: Аеропорт “Київ” зачинився на ремонт

На відновлення злітно-посадкової смуги витратять 30 млн грн

У понеділок, 2 вересня, міжнародний аеропорт “Київ” (Жуляни) зачинено на поточний ремонт злітно-посадкової смуги (NOTAM A1437/19), а також на частковий ремонт руліжних доріжок №1 і №2, повідомляє прес-служба аеропорту.

Зазначається, що аеропорт не прийматиме та не випускатиме повітряні судна протягом 10 днів: від 9 ранку 2 вересня до 9 ранку 12 вересня 2019 року.

“При цьому вартість ремонтних робіт оцінюється в 33 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що до закриття аеропорту всі авіакомпанії, які базувалися в аеропорту, перенесуть відправлення та прийом рейсів в аеропорт “Бориспіль”, де рейси будуть розподілені між терміналами D і F.

“В терміналі D обслуговуватимуться пасажири Alitalia, Pegasus Airlines, Мотор Січ. Крім того, рейси авіакомпаній Belavia та LOT, які здійснюються з аеропорту “Київ”, також обслуговуватимуть в терміналі D”, – повідомили в прес-службі аеропорту “Бориспіль”.

Що стосується терміналу F, там обслуговуватимуться рейси авіакомпаній Wizz Air, Ernest Airlines, Buta Airways, Jonika Airlines, Vueling Airlines.

Наприкінці квітня Investory News писали, що аеропорт “Бориспіль” шукає інвесторів для будівництва вантажного термінала. При цьому мінінфраструктури хоче залучити їх через конкурс на умовах державно-приватного партнерства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram