Новини
23 Квітня 2020
1 305

Аеропорт “Бориспіль” втрачає у місяць 380 мільйонів гривень

70% працівників знаходиться в режимі вимушеного простою та отримує половину заробітної плати

Міжнародний аеропорт “Бориспіль” (Київська область) оцінює втрати від введення карантинних заходів у 380 млн грн на місяць, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Якщо говорити про наші фінансові резерви, ситуація невтішна. Нині у нас є кошти для роботи на один-півтора місяця. Ми ведемо розмови про залучення нових цільових кредитів від державних банків. Очікуємо пропозиції та підписання угод про кредити з комерційними банками”, — зазначив генеральний директор міжнародного аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін.

За його словами, “Бориспіль” — єдиний аеропорт країни, який сьогодні виконує роботи по обслуговуванню евакуаційних рейсів. Нині резервним для нього є аеропорт Львова.

Також, в повному обсязі працює вантажний термінал аеропорту, і навантаження по спеціалізованим вантажним рейсам зараз навіть вище, ніж в докарантинний період, оскільки тоді частина вантажів перевозилася пасажирськими літаками.

При цьому, за словами Рябікіна, 70% трудового колективу аеропорту знаходиться в режимі вимушеного простою та отримує менше половини того, що отримували у звичайний час.

Як повідомлялося, аеропорт “Бориспіль” очікує збитки за підсумками року і просить Міністерство інфраструктури дозволити динамічно змінювати фінансовий план підприємства у зв’язку з кризою.

Своєю чергою Мінінфраструктури наполягає на необхідності переглянути політику дивідендів для державних компаній в транспортній галузі з метою підтримати компанії в період кризи.

Як пише агенція, президент авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” Євген Дихне очікує падіння авіаринку в середньому прогнозі на 30-40% внаслідок пандемії коронавірусу і подальшого за нею економічної кризи.

Нагадаємо, Правління та учасники асоціації “Аеропорти України” опублікували лист, адресований президенту Володимиру Зеленському, голові Верховної Ради Дмитру Разумкову та прем’єр-міністру Денису Шмигалю, у зв’язку з відсутністю державної підтримки в умовах припинення авіаперевезень через коронавірус. Відповідний лист опубліковано на сайті міжнародного аеропорту “Київ” ім. Ігоря Сікорського.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram