Новини
8 Травня 2020
849

Передумали через пандемію: Alphabet не будуватиме розумне інтернет-місто в Торонто

Продовження проєкту неможливе через нестабільність ринку нерухомості  

Компанія Sidewalk Labs, яка належить американському конгломерату Alphabet, не будуватиме розумне інтернет-місто Кісайд у віддаленому промисловому районі Торонто, про це повідомив глава Sidewalk Labs Ден Докторофф.

Він зазначив, що вплив пандемії коронавірусу на ринок нерухомості унеможливив продовження проєкту. За словами глави Sidewalk Labs, через “безпрецедентну” економічну невизначеність побудувати місто на площі 12 акрів (48,5 тис. кв. м) стало занадто складно.

Докторофф додав, що теперішня надзвичайна ситуація в області охорони здоров’я змушує сильніше замислитися про важливість переосмислення урбанізації в майбутньому.

“Вважаю, що ідеї, які ми розробили протягом останніх двох з половиною років, стануть значним внеском у роботу з розв’язання великих міських проблем, особливо в області доступності та стійкості”, – зазначив керівник Sidewalk Labs.

За інформацією CNBC, протягом декількох років ініціатива була в центрі уваги компанії та могла стати прикладом для створення розумних міст по всьому світу. Так, у жовтні 2017 року канадська влада уклала договір на створення плану забудови околиць з Sidewalk Labs. У червні 2019 року компанія представила генеральний план розвитку території. До 20 травня 2020 року влада Торонто повинна були надати відповідь, чи підтримують вони продовження роботи над проєктом.

Планувалося, що в Кісайде використовуватимуть технології та сучасний підхід до дизайну громадських просторів. “Sidewalk Labs хотіла, щоб у місті повсюди були 5G-інтернет і технології, що працюють на зеленій енергії”, – пише видання. Крім того, передбачалося, що в районі з’явиться розумна система відходів, яка зможе самостійно сортувати сміття.

Нагадаємо, чистий прибуток Alphabet Inc., який володіє холдинговою компанією Google, у I кВ 2020 року зріс на 3%, до $6,84 млрд, або $9,87 на акцію, у порівнянні з $6,66 млрд, або $9,5 на акцію, за аналогічний період попереднього року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram