Новини
2 Лютого 2022
864

Капіталізація Alphabet зросла майже до $2 трильйонів

Компанія поділилася планами провести спліт акцій у співвідношенні 20:1

Ринкова вартість Alphabet досягла майже $2 трлн після того, як компанія прозвітувала про зростання доходів і розповіла про плани роздробити акції з розрахунку 20 за 1, повідомляє Financial Times (FT). Акції ІТ-гіганта подорожчали на 9,2%.

“З 24 листопада 2021 року акції Google додали у вартості 18%, що на 1% нижче за рекордний показник за листопад”, — пише FT.

Виторг пошукового сервісу Google зріс на 36% і досяг $43,3 млрд. Чистий прибуток на акцію досяг $30,69, хоча аналітики чекали $27,99 на акцію. Також компанія показала сильне зростання за всіма основними напрямками — реклама (+32,6%), Google Cloud (+44,6%).

Керівництво Alphabet також поділилося планами провести спліт акцій у співвідношенні 20:1. Компанія хоче роздробити акції класів A, B, C, надавши інвесторам 19 додаткових акцій до тих, якими вони володіють.

“Щоб зміни набули чинності, необхідно отримати схвалення акціонерів. Інвестори зможуть отримати додаткові папери у середині липня 2022 року”, — йдеться у повідомленні.

Google вже дробила свої акції 2014 року, проте тоді поділ йшов із розрахунку дві за одну.

Наразі засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін контролюють до 83% акцій класу B, а також 12% акцій C. Останні не мають права голосу. Таку структуру Google запровадила 2012 року: акції класу А — 1 голос на акцію, В — належать засновникам та раннім інвесторам і мають 10 голосів, C — без права голосу.

“З огляду на те, що акції зросли приблизно до $3 тис. за один цінний папір після оголошення про прибуток, поділ 20 за 1 потенційно знизить ціну Alphabet до $150 за акцію”, — наголошується в огляді NASDAQ.

Додається, що це ніяк не вплине на внутрішню вартість усієї компанії, тому що в акціонерів просто з’явиться у 20 разів більше акцій.

Нагадаємо, в українців з’явилася можливість інвестувати в акції Alphabet, Amazon і Coca-Cola.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram