Новини
22 Грудня 2021
878

Опитування: Як змінилося матеріальне становище українців за 2021 рік

Для 53% сімей їхнє почуття впевненості в майбутньому погіршилося цьогоріч

Половина опитаних заявили, що протягом 2021 року їхнє матеріальне становище змінилося в гірший бік, свідчать результати опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, яке проводилося 16-18 грудня 2021 року серед 2,5 тис. респондентів у всій Україні.

Що показало дослідження:

• у 50% українських сімей фінансове становище погіршилося;

• для 40% воно не змінилося;

• для 9% — покращало.

Крім того, для 53% сімей їхнє почуття впевненості в майбутньому погіршилося за останній рік, для 30% — не змінилося, для 14% покращилося.

На думку більшості, політична та економічна ситуація в Україні погіршилася за останній рік: так відповіли 63% та 70% відповідно. Близько 20% вважають, що ситуація не змінилася, для 12% — покращала політична ситуація, для 8% — економічна.

Як відомо, середня заробітна плата штатного працівника в Україні у жовтні 2021 становила 14,045 грн. Проте, за даними Держстату, найчастіше українці отримують зарплату 7 тис. грн — 33,4% штатних працівників.

При цьому прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що наприкінці 2022 року середня заробітна плата в Україні перевищить 17,5 тис. грн, пише Finance.ua.

Аналогічне опитування Українського інституту майбутнього зафіксувало інші результати:

• 27% респондентів відповіли, що їхній фінансовий стан за рік значно погіршився, ще 25% — що швидше погіршився;

• лише 2% респондентів заявили, що їхній добробут за рік, що минає, значно покращився.

Нагадаємо, сред різноманітних способів уникнення податків “тіньові” зарплати торік спричинили найбільші втрати до бюджету обсягом 110-150 млрд грн.

А от аналітики Business Insider провели дослідження HR-ринку та назвали обсяг заробітних плат, які отримують люди, що працюють в індустрії криптовалют. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram