Новини
12 Листопада 2021
641

Аналітики назвали обсяг заробітної плати в індустрії криптовалют

Усього за рік кількість вакансій зі словами “криптовалюта” і “блокчейн” зросла вдвічі

Аналітики Business Insider провели дослідження HR-ринку та назвали обсяг заробітних плат, які отримують люди, що працюють в індустрії криптовалют. Гонорар, наприклад, фінансового аналітика сягає $300 тис.

Всього було опрацьовано понад 300 вакансій, раніше розміщених від імені різних компаній — як криптобірж, так і тих, що не працюють із криптовалютами безпосередньо, наприклад, Meta (Facebook). Вивчали тільки гонорари — премії, пільги та бонуси до уваги не бралися.

“За один рік кількість вакансій зі словами “криптовалюта” та “блокчейн” зросла вдвічі”, — зазначається у дослідженні.

Криптобіржа Coinbase пропонувала посаду backend-інженера із зарплатою $160 тис., HR-менеджера — $125-135 тис., бізнес-аналітика — $148,5 тис.

Для позицій, пов’язаних із блокчейном, Business Insider знайшов вакансії архітектора блокчейн-рішень із гонораром у $103 тис., консультанта з блокчейну — $100,7 тис., інженера з інтеграції блокчейну — $150 тис.

Серед інших знайдених пропозицій є також архітектор рішень для криптографічної безпеки із зарплатою $78 тис., фінансовий аналітик — $312 тис., аналітик зі статистичних досліджень — $70,7 тис.

Видання зазначило, що кількість вакансій, в яких у ключових словах були вказані “криптовалюта”, “блокчейн”, “біткоїн” та схожі по суті, зросла удвічі в період з 2017 до 2018 року. При цьому блокчейн став однією з головних навичок, на яких звертають увагу компанії з криптоіндустрії під час відбору співробітників.

Тим часом в Україні Держстат назвав найбільш оплачувані професії. В цілому середня номінальна заробітна плата штатного працівника зросла на 22,3%, до 13 997 грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram