Новини
30 Вересня 2021
939

Держстат: Найбільш оплачувані професії в Україні

В цілому середня номінальна заробітна плата штатного працівника зросла на 22,3%, до 13 997 гривень 

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника зі сфери інформації та телекомунікації в серпні становила 24,813 тис. грн, що є найвищим показником серед всіх інших сфер діяльності, повідомляє Державна служба статистики на офіційному сайті.

Згідно з оприлюдненими даними, на другому місці з незначним відривом знаходиться сфера фінансової та страхової діяльності. Середня номінальна зарплата штатного працівника цієї сфери в серпні становила 23,537 тис. грн.

Зазначається, що до трійки лідерів із середньої зарплати в серпні увійшли сфери державного управління та оборони, а також обов’язкового соціального страхування. Середня номінальна зарплата штатного працівника цих сфер становила 21,207 тис. грн.

В цілому середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в серпні 2021 року зросла проти серпня 2020 року на 22,3% — до 13,997 тис. грн.

Держстат зазначає, що середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в серпні 2021 року була у 2,3 раза вище мінімальної заробітної плати, яка встановлена ​​на рівні 6 тис. грн.

Нагадаємо, Національний банк України та Міністерство цифрової трансформації планують у вигляді пілотного проєкту 2021 року виплатити заробітну плату працівникам Мінцифри в е-гривні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram