Новини
23 Червня 2022
442

У поточному місяці зарплати українців припинили зниження

Кадровий портал grc.ua підтвердив стабілізацію оплати праці

У червні компанії, яким вдалося зберегти свою діяльність в умовах кризи, вже провели оптимізацію видатків, внаслідок чого на ринку припинилося падіння зарплат у більшій частині сфер, повідомляє кадровий портал grc.ua.

У квітні на ринку фіксувалося падіння середньої заробітної плати на 10% проти періоду до повномасштабної війни, а у травні зниження зарплат продовжилося до критично низького рівня.

Червень показав умовну стабілізацію зарплат. У більшості професійних сфер зарплати припинили зниження, однак і значного зростання не відбувається.

Поки що середня заробітна плата у червні у всіх відкритих вакансіях на порталі становить 20 100 грн. Високі зарплати традиційно пропонують айтішникам, керівникам та у сфері консалтингу. Хоча, якщо порівняти з травнем у вакансіях пропонують нижчі зарплати.

У сфері ІТ середня зарплатня 70 900 грн, у керівників — 45 300 грн. У сфері консалтингу середня зарплата скоротилася майже вдвічі проти травня й становить 33 000 грн.

У червні також з’явилися пропозиції щодо роботи з високими зарплатами у таких професійних сферах, як будівництво та нерухомість, управління персоналом, видобуток сировини.

Крім того, сталося пожвавлення на ринку нерухомості, тож роботодавці почали публікувати вакансії для менеджерів з оренди та продажу. Також незначне пожвавлення спостерігається у туристичній сфері, сфері гостинності та ресторанах. Але кількість вакансій дотепер мала.

Для фахівців з маркетингу та PR зарплати скоротилися. Схожа ситуація у сфері медицини та фармацевтики. Скоротилася також середня зарплата у відкритих вакансіях для робочого персоналу, охоронців, студентів і фахівців, які лише розпочинають кар’єрний шлях.

Щодо географії — найвищі зарплати традиційно у Києві — 29,5 тис. грн. На другій позиції за обсягом середньої заробітної плати Львів та область (20 500 грн). До п’ятірки регіонів із високими зарплатами у червні також потрапили Миколаївська область (19 500 грн), Дніпропетровська (19 100 грн) та Одеська області (18 700 грн).

Найнижчі зарплати у Рівненській області (10 400 грн), Кропивницькому та Кіровоградській області (10 400 грн), а також Харківській (10 500 грн), Полтавській (11800 грн) та Івано-Франківській області (11 800 грн).

Нагадаємо, що банки втратили 0,6% своєї готівки на окупованих територіях.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram