Новини
22 Червня 2022
447

Банки втратили 0,6% своєї готівки на окупованих територіях

НБУ повідомив про це у звіті про фінансову стабільність

Українські банки на територіях, де велися бойові дії або тимчасово окуповані ворогом, втратили близько 470 млн грн, або лише 0,6% усіх готівки в банках напередодні повномасштабного вторгнення, йдеться у звіті про фінансову стабільність від Національного банку.

“До початку травня обсяг втрачених банкнот через пограбування або захоплення відділень становив 470 млн грн — це лише 0,6% усіх готівки в банках напередодні вторгнення. Ця сума приблизно порівну розподілена між готівковою гривнею та іноземною валютою”, — повідомляє регулятор. Ще близько 60 млн грн банкнот національної валюти банки знищили та вивезли для подальшого обміну в НБУ.

На охопленій війною території залишилися сотні відділень, об’єктів інвестиційної нерухомості та іншого майна банків. На початку травня залишкова вартість нерухомості банків на цих територіях перевищувала 700 млн грн.

Банки вже показали збиток на 154 млн грн, з них 33 млн грн — на територіях, де ведуться бойові дії або які окуповані. Водночас інформації про знищення або втрату решти майна фінустанови не мають через обмежений доступ, тому “не поспішають його списувати”. У НБУ наголошують, що ризики потенційної втрати цих об’єктів є вкрай високими.

Нагадаємо, що Нацбанк прогнозує падіння ВВП на третину. Це є невтішним наслідком війни .

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram