Новини
23 Грудня 2020
635

Один із перших інвесторів Tesla і SpaceX вклався у виробників літаючих мотоциклів

Тим часом Ілон Маск зізнався, що Apple могла купити Tesla

Фото: JetPack Aviation

Венчурний інвестор і мільярдер Тім Дрейпер, який на старті інвестував у Tesla, SpaceX та інші успішні проєкти, зробив ставку на майбутнє — його фонд Draper Associates вклався в розробників реактивних ранців і літаючих мотоциклів, пише CNBC.

Фінансування від Тіма Дрейпера отримали два стартапи — JetPack Aviation і Gravity Industries Ltd. Вони займаються розробкою джетпаків — реактивних рюкзаків, які дозволяють людині підійматися у повітря за допомогою реактивної тяги.

Екзоскелетний гідрокостюм від Gravity Industries має два реактивні двигуни, прикріплених до кожної руки, та один двигун, встановлений на спині. Це дозволяє вертикально злітати й контролювати тягу за допомогою зміщення ваги тіла.

JetPack Aviation розробляє і тестує не тільки джетпак, але й літаючий мотоцикл Speeder. У компанії говорять, що на ньому зможуть літати відразу двоє людей, а розігнатися літаючий мотоцикл зможе на більш ніж 402 км/год.

JetAviation, очолювана Девідом Мейманом, вже залучила $5 млн стартового капіталу. Сам Мейман неодноразово демонстрував реактивний рюкзак — наприклад, він літав на ньому навколо статуї Свободи.

Компанія вже уклала угоду зі спецназом ВМС США на короткострокове використання джетпак. Льотні випробування JB12 для військових розпочнуться у березні наступного року.

“Ці компанії придумали, як зробити реактивні ранці більш практичними, щоб кожна людина могла скористатися цією технологією та приземлятися де завгодно”, — говорить Тім Дрейпер.

Інвестор вважає, що зараз людство знаходиться на етапі, коли йому потрібно змінити традиційні форми поїздок на роботу.

“Ми застрягли в машинах. Щоб подолати велику відстань, потрібно приїхати в аеропорт і сісти в літак. Уявіть, що ви можете просто надіти костюм і летіти туди, куди хочете. Я думаю, що ця технологія — це те, що всі ми шукаємо”, — стверджує він.

При цьому Дрейпер зазначає, що будуть потрібні роки, щоб літаючі мотоцикли та реактивні ранці прийшли на масовий комерційний ринок. Про те, що першими доступ до цієї розробки отримають військові, говорить і засновник JetAviation Девід Мейман.

Фото: Tecnoversia

Тим часом засновник Tesla Ілон Маск розповів, що в “найпохмуріші дні” програми з розробки електромобілів Model 3 він пропонував главі компанії Apple Тіму Куку обговорити можливість продажу своєї компанії, однак той відмовився від зустрічі.

Tesla почала виробництво електромобіля у 2017 році й до 2018-го не могла вийти на чистий прибуток.

“У найпохмуріші дні програми Model 3 я зв’язався з Тімом Куком, щоб обговорити можливість придбання Apple Tesla (за 1/10 від нашої поточної вартості). Він відмовився від зустрічі”, — написав Маск у Twitter.

Ілон Маск володіє приблизно 21% акцій Tesla. Капіталізація компанії становить близько $600 млрд (проти $100 млрд на початку року). Apple — найбільша за капіталізацією компанія в США. З початку року капіталізація компанії зросла більш ніж на 70% і становить близько $2 трлн.

Investory News раніше повідомляли, що Apple збирається у 2024 році розпочати виробництво безпілотних автомобілів. Прототипи зараз проходять секретні випробування в Каліфорнії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram