Новини
21 Грудня 2020
1 139

Apple готується до прем’єри: Наступного року компанія може випустити власний автомобіль

Прототипи зараз проходять секретні випробування в Каліфорнії

Фото: appadvice.com

Компанія Apple не дивлячись на безліч чуток не стала закривати проєкт зі створення свого власного автомобіля, повідомляє MacRumors з посиланням на тайваньські ЗМІ. Більш того, очікується, що прем’єра безпілотної машини відбудеться в 2024 році.

Такі висновки були зроблені після того, як тайванські виробники автомобільних компонентів стали активно нарощувати виробництво. Серед них називаються такі фірми, як Heda, BizLink-KY, Heqin і Tomita.

За попередніми даними, саме ці компанії повинні стати постачальниками деталей для майбутньої машини Apple. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. Однак, як повідомляє ряд джерел, попередні переговори між фірмами стартували приблизно місяць тому.

Крім цього, як розповіло анонімне джерело, компанія веде секретні тести прототипів машини в Каліфорнії. Відповідний дозвіл Apple отримала ще у 2017 році. Після цього компанія дійсно вивела на дороги штату кросовери Lexus RX, які були оснащені безпілотною системою власного виробництва.

Спеціальний пристрій, що дозволяє машині пересуватися автономно, встановили на даху транспортного засобу. Блок містить у собі як мінімум 12 лідарів. Також машини оснастили численними камерами, датчиками та радарами.

Про те, що Apple працює над створенням власного автомобіля, стало відомо у вересні 2015 року. За даними на початок квітня 2016 р. в проєкті Titan працювали 600 інженерів під керівництвом головного дизайнера компанії Джоні Айва.

При проєктуванні автомобіля Apple вирішила застосувати власні напрацювання, які були використані при створенні смартфонів і гаджетів. Йдеться про сенсори, акумулятори та програмне забезпечення. Очікувалося, що автомобіль буде повністю автономним.

Пізніше неодноразово з’являлися чутки, що компанія вирішила відмовитися від створення власного автомобіля. Замість цього американці мають намір сконцентруватися на розробці автопілота, який планується продавати автомобільним компаніям.

Однак, в кінці листопада цього року, портал Apple Insider писав, що компанія  запатентувала дві технології, які допоможуть зробити лобове скло автомобіля “розумним”. Видання знайшло два патенти й пов’язує це з планами компанії колись випустити власний автомобіль.

Зокрема, мова йде про патент під назвою “Пристрої з рідкокристалічними модуляторами системи гостя/господаря” (Devices with guest-host liquid crystal modulators). В описі технології сказано, що вона допомагає блокувати різні типи світла за допомогою декількох шарів. Це може бути потрібно, наприклад, після різкої зміни погоди.

Ще один патент називається “Система і метод зміни приватності й тонування вікон” (System and method for dynamic privacy and window tinting). Ця технологія дозволяє водієві безпосередньо контролювати рівень тонування.

Як писали раніше Investory News, Apple почала роботу над модемом для телефонів, який замінить компоненти Qualcomm. Розробкою займуться співробітники, які перейшли з Intel у 2019 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram