Новини
11 Грудня 2020
885

Apple створить власний модем для смартфонів на заміну Qualcomm

Розробкою займуться співробітники, які перейшли з Intel у 2019 році 

Фото: Jaap Arriens

Apple почала роботу над модемом для телефонів, який замінить компоненти Qualcomm. Про це заявив віце-президент з апаратного забезпечення компанії Джонні Сроуджі на зустрічі зі співробітниками, повідомляє Bloomberg.

У компанії є сформована команда, яка займеться розробкою, заявив Сроуджі. Це в основному інженери, які перейшли з Intel у 2019 році. Тоді Apple купила бізнес компанії з виробництва модемів для смартфонів за $1 млрд.

Зараз у мобільних пристроях Apple використовуються модеми Qualcomm. Акції Qualcomm впали на 6,3% на фоні цієї новини. Невідомо, коли Apple запустить свої модеми, але у квітні 2019 р. компанії оголосили про співпрацю на шість років.

Виробник модемів стягує з партнерів ліцензійні збори за патенти незалежно від того, використовують вони її модеми чи ні, пише агенція. Згідно з даними видання, Qualcomm отримує близько 11% свого виторгу від Apple, а Intel — приблизно 7%.

На зустрічі зі співробітниками Сроуджі також розповів про інші роботи Apple над чіпами, зокрема нові процесори M1 в останніх моделях MacBook Air, MacBook Pro і Mac mini.

Нагадаємо, Apple провела третю за осінь презентацію нових продуктів. Цього разу компанія презентувала свій перший ARM-процесор Apple M1 для комп’ютерів, а також MacBook Air, MacBook Pro і Mac mini.

Як відомо, яблучний гігант тимчасово зупинив співпрацю з тайванським виробником Pegatron, після виявлення порушень трудового кодексу щодо студентів на деяких підприємствах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram