Новини
29 Грудня 2021
695

Обсяг торгів NFT у 2021 році перевищив $13 мільярдів

Що у 400 разів більше, ніж роком раніше

Згідно з даними на 28 грудня 2021 року обсяг торгів NFT зріс до $13 млрд і показав стрімке зростання у 40000% до показника 2020 року. Згідно з даними Block Research, минулого року ринок NFT становив трохи понад $33 млн.

Провідним торговим майданчиком є ​​NFT-маркетплейс OpenSea, який забезпечив майже 88% від загального обсягу торгів у 2021 році, або понад $12,5 млрд.

Також до популярних NFT-маркетплейсів увійшов Nifty Gateway, який посів друге місце за обсягом торгів, і SuperRare — третє місце. За ними слідують Foundation та hic et nunc.

Згідно з прогнозом Morgan Stanley, ринок NFT може зрости приблизно до $240 млрд до 2030 року. Таке зростання аналітики пояснили зростальною популярністю метавсесвітів. При цьому, за їхньою оцінкою, цифрові предмети колекціонування від люксових брендів становитимуть на той час 8% ринку.

Як писали ранішне Investory News, інвестор, який вклався у “мемні” токени й згодом отримав прибуток у 110 тисяч разів більше. Докладніше — за посиланням.

Нагадаємо, американська студія Miramax подала до суду на режисера Квентіна Тарантіно через його плани продавати частини сценарію фільму “Кримінальне чтиво” у вигляді NFT-токенів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram