Новини
11 Липня 2022
610

В Італії заборонили продаж NFT-копій знаменитих шедеврів із музеїв країни

Галерея Уффіці отримала мізерний прибуток від продажу NFT картини Мікеланджело, що стало приводом даного рішення

На фото: Michelangelo’s Doni Tondo/Galleria degli Uffizi

Уряд Італії наклав заборону продаж NFT, заснованих на класичних картинах італійського Відродження.

“З огляду на те, що це питання є складним та нерегульованим, міністерство тимчасово попросило свої установи утриматися від підписання контрактів, пов’язаних з NFT, — розповів виданню Art Newspaper спікер генерального директора музеїв Італії Массімо Осанна. — Основний намір уникнути несправедливих контрактів”.

Це рішення було ухвалено після того, як галерея Уффіці отримала мізерний прибуток від продажу NFT картини Мікеланджело Мадонна Доні (1505-06). NFT-копія Мадонни Доні була продана за €140 тис., але Уффіці заробила на продажу лише €70 тис., розділивши прибуток із Cinello. Компанія Cinello також отримала додаткові €100 тис. на виробничі витрати.

Галерея Уффіці та три інші італійські музеї уклали п’ятирічний контракт із компанією з виробництва NFT під назвою Cinello, яка намагається посісти нішу у наданні послуг цифрового володіння для музеїв та культурних установ. Cinello створила NFT таких робіт, як Портрет музиканта Леонардо да Вінчі (1490) та Голова молодої дами Амедео Модільяні (1915).

Випуском та продажем NFT-копій музеї планували виправити свої фінансові показники, що різко погіршилися через два роки пандемії коронавірусу.

Раніше Investory News писали, що шахраї стали наживатися на NFT із Зеленським. Команда журналістів та Molfar провели розлідування щодо цього. Далі — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram