Новини
15 Жовтня 2019
908

Новим бізнес-омбудсменом в Україні став Марчін Свєнчіцький

До призначення він обіймав посаду мера Варшави

Колишній мер Варшави, член польського парламенту Марчін Свєнчіцький сьогодні заступив на посаду нового бізнес-омбудсмена України, повідомляє відомство.

“Сьогодні Марчін Свєнчіцький вступив на посаду бізнес-омбудсмена України. Пан Свенчицький став наступником Альгідрас Шемети, першого бізнес-омбудсмена”, — йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що за 5 років роботи Рада бізнес-омбудсмена розглянула понад 6,1 тис. скарг від компаній щодо неправомірних дій державних органів та допомогла підприємствам повернути понад 17 млрд грн.

“Моє першочергове завдання — це, нарешті, прийняття Верховною Радою закону про заснування бізнес-омбудсмена. Коли буде діяти цей закон, у Ради буде більше інструментів для виявлення та усунення системних проблем, з якими стикаються підприємці, а також налагодження ефективного діалогу між бізнесом і державними органами”, — цитує прес-служба Марчіна Свєнчіцького.

За даними прес-служби, Марчін Свєнчіцький — польський політик і економіст, колишній міністр зовнішньоекономічних зв’язків і заступник міністра економіки, а також мер Варшави.

Останні 8 років він був депутатом польського Сейму, де обіймав посаду заступника голови української парламентської групи.

Він також консультував український уряд щодо реформи децентралізації у 2014-2015 рр. і був керівником проекту ЄС-ПРООН “Блакитна стрічка” в Києві у 2007-2011 рр.

Нагадаємо, минулого року українські підприємці надіслали 1792 скарги до Ради бізнес-омбудсмена (РБО). З них 1439 справ закрито. За 4 роки роботи Ради бізнес-омбудсмена українським компаніям повернено понад 13,3 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram