Новини
30 Липня 2021
703

Рада бізнес-омбудсмена отримала рекордну кількість скарг від бізнесу

Найбільше звернень було з податкових питань, діяльності правоохоронців і державних регуляторів

У квітні-червні 2021 року Рада бізнес-омбудсмена (РБО) отримала 531 скаргу на порушення державних органів, що на 25% більше проти першого кварталу 2021 року та на 38% більше проти другого кварталу 2020 року, йдеться у повідомленні на сайті відомства.

“Установа завершила розслідування 287 справ і допомогла бізнесу повернути й заощадити 94 млн грн. Таким чином 102 зі 104 заявників (98%), які заповнили форму зворотного зв’язку, залишилися задоволеними співпрацею з РБО”, — йдеться у повідомленні.

Найбільше звернень бізнесу (85%) стосувалося чотирьох напрямків:

• податкові питання: невиконання судових рішень щодо реєстрації податкових накладних, блокування податкових накладних, оскарження результатів податкових перевірок, включення до переліку ризикових платників податків, кримінальні справи з податкових питань;

• скарги на порушення правоохоронців;

• скарги на порушення державних регуляторів;

• скарги на порушення органів місцевого самоуправління. 

“У другому кварталі ми отримали рекордну кількість звернень за останні три роки. Ключовим фактором такого зростання стали скарги щодо невиконання судових рішень з реєстрації податкових накладних”, — зазначив бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький.

Раніше Investory News писали, що за період з жовтня до грудня 2020 року Рада бізнес-омбудсмена розглянула 451 скаргу на порушення держслужбовців.

Нагадаємо, позаминулого року колишній мер Варшави, член польського парламенту Марчін Свєнчіцький став новим бізнес-омбудсменом України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram