Новини
3 Червня 2020
1 024

Новий тренд у карантині: У США, Великій Британії та Австралії активний попит на велосипеди

У деяких магазинах продавці називають велосипеди “новим туалетним папером” за аналогічним ажіотажем

У США зафіксовано стрімке зростання продажів велосипедів. Тільки за підсумками березня продажі збільшились на 39% у порівнянні з березнем минулого року, повідомляє CNN.

Зростання попиту відзначається і в традиційно більш автомобільних містах, наприклад Х’юстоні або Лос-Анджелесі, а також містах з більш розвиненою велокультурою: Портленд, Орегон, Нью-Йорк.

Опитування Національної асоціації велосипедних дилерів США показав, що 83% магазинів стурбовані можливою нестачею велосипедів на складах. У деяких магазинах продавці називають велосипеди “новим туалетним папером” за аналогією з ажіотажним попитом на туалетний папір на початку епідемії.

Експерти пояснюють зростання попиту на велосипеди тим, що багато хто бачить в них альтернативу закритих фітнес-центрів і басейнів, що дозволяє продовжити займатися фізичними вправами, не порушуючи карантинних заходів по соціальному дистанціюванню.

Крім того, люди купують велосипеди, щоб пересуватися по місту, не користуючись громадським транспортом — автобусами та метро.

Ажіотажний попит на велосипеди також відзначений у Великій Британії та Австралії. Деякі дилерські центри в Сіднеї повідомили про зростання продажів у квітні на 28%.

А за даними Асоціації велотрейдерів Великої Британії, обсяг уже замовлених споживачами, але ще не зібраних і не відправлених байків у країні досяг 20 тис. штук.

Нагадаємо, у березні 2020 р. українці на платформі OLX найбільше цікавилися велосипедами та мотоциклами. Так, нових оголошень про продаж велотранспорту протягом останнього тижня березня стало на 23% більше, у порівнянні з першим тижнем, а кількість зацікавлених у їх придбанні зросла на 70%.

Американський стартап Lime, який надає в оренду електросамокати, залучив $170 млн. Основний інвестор – Uber.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram