Новини
7 Квітня 2020
958

Фітнес, ігрові приставки, велосипеди: Чим українці цікавляться в інтернеті під час карантину

У топ популярних серед користувачів категорій також увійшли продукти харчування

У березні 2020 року українці на платформі OLX найбільше цікавилися індивідуальними засобами пересування – велосипедами та мотоциклами. Так, нових оголошень про продаж велотранспорту протягом останнього тижня березня стало на 23% більше, у порівнянні з першим тижнем, а кількість зацікавлених у їх придбанні зросла на 70%. Нових оголошень про продаж мотоциклів під кінець місяця стало на 9,5% більше, у порівнянні з його початком, а кількість унікальних відгуків зросла на третину, про це йдеться у прес-релізі компанії.

Зазначається, що також збільшився пошук товарів для фітнесу. “І, якщо кількість нових оголошень з продажу таких товарів зросла не дуже значно — лише на 3%, то покупці навпаки налаштовані рішуче, – йдеться у повідомленні. – Так, протягом першого тижня березня на товари в цій категорії відгукувалися в середньому 3 тисячі користувачів на день, але вже під час четвертого – ця кількість збільшилася приблизно до 6,3 тис, навіть попри те, що оголошень стало дещо менше – на 4%”.

Крім того, на фоні можливостей щодо проведення весняного генерального прибирання оселі, українці стали частіше цікавитись побутовою хімією – кількість унікальних відгуків на такі оголошення зросла більш ніж у 4,5 раза, у порівнянні з першим тижнем місяця. А кількість оголошень на цю тематику,  у порівнянні з першим тижнем весни, зросла на 13%.

“Не можна не відзначити й рекордне зростання кількості нових оголошень – якщо на початку березня на платформі з’являлося в середньому 340 оголошень на день, то вже під кінець місяця цей показник досяг 1150”, – зазначили у компанії.

І додали, що українці почали проявляти більше інтересу до ігрових приставок та настільних ігор. “Тих, хто бажає придбати перші стало в половину більше, а кількість нових пропозицій від продавців збільшилась на 22%”, – йдеться у повідомленні.

Нових пропозицій у порівнянні з першим тижнем березня на платформі стало на 32% більше. А кількість унікальних відгуків на оголошення з продажу настільних ігор збільшилась на 79%.

Крім того, користувачі платформи стали проявляти більше інтересу до електроніки, зокрема – придбання комп’ютерів, комплектуючих та телевізорів. Так, протягом останнього тижня березня, у порівнянні з першим, вона зросла на 14%. Ноутбуками стали цікавитися теж частіше – на 11%.

У топ популярних серед користувачів категорій також увійшли продукти харчування. “Аналітика показала – у цій категорії стало майже вдвічі більше відгуків у порівнянні зі стартом березня, а кількість нових пропозицій у цій категорії зросла на 71%”, – зазначається у повідомленні.

У категорії “здоров’я та краса” кількість нових оголошень зросла удвічі: якщо на початку місяця було 2340 більше, то в кінці ця цифра досягла 4580. Крім того, українці почали задумуватися про ремонт оселі та старт робіт у саду. “Наприклад, під кінець березня у категорії “Дім та сад” кількість унікальних відгуків зросла на чверть, у той час як кількість нових оголошень майже не змінилася. У категорії “Будівництво і ремонт” оголошення стали отримувати відгуки на 22% частіше”, – розповіли у компанії.

Раніше Investory News писали, що в Україні кожен третій інтернет-користувач купує товари онлайн. У ТОП-3 категорії товарів, які купували найчастіше, потрапили побутова техніка та електроніка – 45%, одяг – 43% та косметичні товари та парфумерія – 37%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram