Новини
8 Березня 2022
498

Нові санкції від Японії: Заборона експорту технологій та обладнання для переробки нафти

Токіо також ввів санкції проти Міноборони Білорусі та мінського військового виробника напівпровідників

Японія схвалила новий пакет санкцій проти РФ та Білорусі на фоні російсько-української війни, він включає блокування активів 32 осіб і компаній, а також заборону експорту нафтопереробного обладнання та технологій. Про це повідомляє Nikkei Asia із посиланням на виступ речника уряду.

Японія продовжуватиме вводити санкції проти Росії та Білорусі через вторгнення в Україну і заморожує активи урядовців та інших організацій.

Оскільки Росія посилює свої атаки на Україну з Білоруссю, яка “очевидно залучена”, Японія заборонить експорт нафтопереробного обладнання до Росії та продукції подвійного призначення до Білорусі. Тобто технологій, які можуть використовуватися в оборонній промисловості.

Згідно з даними японського уряду, 32 російські та білоруські особи, такі як урядовці та олігархи, а також 12 організацій, зокрема ті, що пов’язані з військовими компаніями, були додані до списку тих, кому заблокують активи в Японії.

Токіо також ввів санкції проти Міноборони Білорусі та мінського військового виробника напівпровідників, заборонивши з 15 березня отримувати від них платежі японським експортерам.

Нагадаємо, відразу дві компанії з так званої “Великої четвірки” аудиторів — KPMG та PricewaterhouseCoopers — оголосили про те, що припиняють роботу в Росії та Білорусі через вторгнення в Україну. Докладніше — за посиланням.

Також понад 70 світових компаній висловили протест у зв’язку із широкомасштабним вторгненням Росії в Україну та припинили співпрацю з агресором.

Фінські виробники продуктів Valio та Paulig оголосили, що залишають російський ринок. З російського ринку вже пішли кілька десятків компаній та брендів. Зокрема, експорт до РФ призупинили Diageo (бренди Johnnie Walker, Guinness), Pernod Ricard (бренди Chivas Regal, Jameson) та Heineken, а Danone та Carlsberg призупинили інвестиційні проєкти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram