Новини
7 Березня 2022
438

Відразу дві компанії з “Великої четвірки” аудиторів припиняють роботу в Росії та Білорусі

У компанії KPMG працюють 4500 людей в цих країнах, у PricewaterhouseCoopers у РФ — 3700

Відразу дві компанії з так званої “Великої четвірки” аудиторів — KPMG та PricewaterhouseCoopers — оголосили про те, що припиняють роботу в Росії та Білорусі через вторгнення в Україну, повідомляють пресслужби компаній.

У Росії та Білорусі у компанії KPMG працюють 4,5 тис. людей. KPMG наголосила, що рішення припинити роботу в цих країнах було “неймовірно складним” і пов’язане виключно з “діями російського уряду”.

“Ми вважаємо, що разом з іншими глобальними компаніями ми несемо відповідальність за те, щоб відреагувати на військову агресію російського уряду, що триває, на Україні. В наслідок цього наші російські та білоруські фірми вийдуть з мережі”, — повідомили своєю чергою в KPMG.

У центральному офісі PricewaterhouseCoopers у Росії працюють 3,7 тис. людей. Компанія пообіцяла їм “упорядкований вихід” із бізнесу в країні.

У “Велику четвірку” аудиторів входять також Ernst & Young та Deloitte. Ці дві компанії поки що не заявляли про припинення роботи у РФ та Білорусі.

Нагадаємо, понад 70 світових компаній висловили протест у зв’язку із широкомасштабним вторгненням Росії в Україну та припинили співпрацю з агресором. Докладніше — за  посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram