Новини
2 Серпня 2019
1 449

Нове придбання: Agromino купує Resilient за майже €13 млн

У результаті угоди Mabon контролюватиме приблизно 74,2% акцій в Agromino

Компанія Agromino та власник Resilient, який також є основним акціонером Agromino і Mabon, уклали угоду щодо придбання 100% акцій Resilient, повідомляє прес-служба компанії.

“Agromino сьогодні уклала угоду з власником Resilient, який також є основним акціонером Agromino й інвестиційного фонду Мabon, для придбання 100% акцій Resilient за винагороду у зв’язку з недавно випущеними акціями Agromino на суму близько €12,9 млн”, – йдеться у повідомленні.

Компанія Mabon контролюється Петром Крогманом, який також є головою ради директорів Agromino. В результаті угоди Mabon контролюватиме приблизно 74,2% акцій в обігу і голосів в Agromino.

Відзначається, що внаслідок угоди Agromino зможе збільшити свій земельний банк і чисельність великої рогатої худоби, а також доповнити поточну бізнес-модель і стратегію. Угода також поліпшить регіональну диверсифікацію компанії в межах України та частково зменшить ризики, пов’язані з погодними умовами, а також геополітичні ризики.

Закриття угоди очікується в жовтні 2019 р.

Довідково. Resilient спеціалізується на виробництві зернових, олійних культур, бобових, а також молока на власних фермах. Компанія обробляє 8,5 тис. га в Київській, Житомирській, Хмельницькій та Львівській областях та володіє 18 дочірніми компаніями, 17 з яких в Україні.

Agromino – це інтегрована компанія з виробництва, зберігання і торгівлі сільгосппродукцією, що здійснює свою діяльність в Україні, Росії та Естонії.

Нагадаємо, дистрибутор насіння і засобів захисту рослин, науково-виробнича компанія “Агросвіт” купує Харківський молочний комбінат, що належить ПрАТ “Вімм-Білль-Данн Україна” та входить до “PepsiСo Україна”.

Також, агрохолдинг “МРІЯ” і компанія CFG (Continental Farmers Group) завершили процес об’єднання бізнесів і тепер працюватимуть під єдиним брендом – “Контінентал Фармерз Груп”.

Як відомо, Україна повністю використала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС по таким товарам як: мед, цукор, крупи та борошно, оброблений крохмаль, оброблені томати, виноградний та яблучний сік, пшениця, кукурудза й вершкове масло.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram