Новини
8 Жовтня 2019
1 024

Не бути разом: Гонконгська біржа відмовилася від планів злиття з LSE

Вартість операції оцінювалася у $36,5 мільярдів

На фото: Гонконгська фондова біржа

Гонконгська фондова біржа (HKEX) відмовилася від своїх планів злиття з Лондонською фондовою біржею (LSE), йдеться у повідомленні HKEX.

Фондова біржа Гонконгу запропонувала Лондонській біржі об’єднатися 11 вересня. Вартість операції оцінювалася в £29,6 млрд ($36,5 млрд), а акції LSE — в 83,61 фунта, або 20,45 фунта коштами та 2,495 нової випущеної акції HKEX.

Через два дні LSE відкинула пропозицію про злиття, висловивши невпевненість в доцільності угоди та відзначивши наявність “фундаментальних недоліків” пропозиції.

Разом з цим Лондонська біржа висловила прихильність угоді про покупку Refinitiv Holdings за $27 млрд. Завершення угоди очікується в другій половині 2020 р.

“Гонконгська фондова біржа (HKEX) сьогодні оприлюднила заяву про те, що не має наміру робити пропозицію LSEG”, — йдеться в документі.

“Рада директорів HKEX як і раніше вважає, що комбінація двох бірж є стратегічно привабливою і могла б створити провідну у світі ринкову інфраструктурну групу”, — наголошується при цьому в заяві регулятора.

“Не дивлячись на взаємодію з широким колом регуляторів і активну участь акціонерів, рада директорів HKEX розчарована тим, що не змогла налагодити взаємодію з керівництвом LSE для реалізації цього бачення, і, як наслідок, прийняла рішення про те, що подальше просування цієї пропозиції не відповідає інтересам акціонерів HKEX”, — зазначено в заяві.

London Stock Exchange Group plc — провідна диверсифікована біржова група в Європі, оператор бірж Лондона і Мілана.

Hong Kong Exchanges and Clearing Limited, HKEX Group, один із провідних у світі операторів фінансового ринку. Компанія надає послуги для торгівлі та клірингу цінних паперів і деривативів. Штат компанії оцінюється у 2,1 тис. осіб. HKEX також належить Лондонська біржа металів (LME).

Нагадаємо, акції Лондонської фондової біржі (LSE.L) зросли на 14% до рекордного рівня в понеділок після того, як у компанії заявили, що ведуть переговори щодо купівлі Refinitiv — другого найбільшого світового постачальника фінансової інформації, акціонерами якого є інвестфонди на чолі з Blackstone.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram