Новини
12 Червня 2019
848

НБУ зареєстрував нову платіжну систему “ЮАПЕЙ”

Це вже 11 внутрішньодержавна платіжна система, створена небанківськими установами

Національний банк України зареєстрував нову платіжну систему “ЮАПЕЙ”, повідомляє прес-служба банку. “Національний банк України погодив правила внутрішньодержавної платіжної системи “ЮАПЕЙ” і вніс відомості про неї до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури”, – йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначається, платіжною організацією внутрішньодержавної платіжної системи “ЮАПЕЙ” є ТОВ “ФК ЮАПЕЙ” (Київ). І відмічається, що платіжна система “ЮАПЕЙ” стала 11 внутрішньодержавною платіжною системою на ринку України, що створена небанківськими установами.

Нагадаємо, всередині квітня Нацбанк зареєстрував нову платіжну організацію системи міжнародних грошових переказів Sigue Money Transfer. Відома у всьому світі платіжна система налічує понад 60 тис. пунктів обслуговування в 143 країнах і визнана третьою системою грошових переказів у світі за величиною мережі.

А от внутрішньодержавній платіжній системі “LEO” Нацбанк нещодавно надав статус міжнародної. Таким чином наразі вона може здійснювати міжнародні грошові перекази, працювати на території інших країн, а також працювати безпосередньо з іноземними контрагентами.

Раніше Investory News писали, що платіжна система Visa придбає компанію Earthport, яка надає послуги з проведення транскордонних платежів через найбільшу незалежну мережу ACH (Automated Clearing House). Як наслідок – Visa зможе забезпечити грошові перекази по всьому світу через єдину мережу Visa не тільки з карти на карту, а й через банківські рахунки приватних осіб, підприємств і урядових установ.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram