Новини
20 Травня 2019
840

Нове придбання: Visa стала власницею компанії Earthport

Відтепер платежі здійснюватимуться й через банківські рахунки приватних осіб, підприємств і урядових установ по всьому світу

Платіжна система Visa придбає компанію Earthport, що надає послуги з проведення транскордонних платежів через найбільшу незалежну мережу ACH (Automated Clearing House), повідомляють у прес-службі Visa.

У компанії зазначають, що наразі можна здійснювати перекази з картки на картку Visa. “Однак, завдяки придбанню компанії Earthport Visa зможе забезпечити грошові перекази по всьому світу через єдину мережу Visa не тільки з карти на карту, а й через банківські рахунки приватних осіб, підприємств і урядових установ”, – йдеться у повідомленні.

У компанії впевнені, що завдяки об’єднанню з технологією Earthport можна буде створити рішення для багатьох сценаріїв використання, включаючи перерахування зарплати, а також міжнародні перекази між фізичними особами та компаніями.

“Наприклад, підрядникам з усього світу, які працюють на міжнародному ринку, необхідно отримувати оплату в їхній місцевій валюті. Сьогодні компанія може сплачувати зарплату співробітникам за допомогою неефективних, дорогих банківських переказів, які можуть зайняти кілька днів. Завдяки об’єднаним можливостям компаній Visa та Earthport можна швидко і безпечно здійснювати платежі підрядникам і співробітникам по всьому світу через єдину мережу Visa”, – пояснюють у компанії.

Завдяки технології Earthport Visa зможе надалі розширювати та масштабувати портфель сценаріїв використання системи Visa Direct, “включаючи виплати, перекази між фізичними особами, транскордонні перекази, виплати контрагентам і оплату рахунків”.

“За останні 12 місяців продовжилося зростання числа транзакцій через сервіс Visa Direct, досягнувши показника понад 100% – що свідчить про попит на миттєві та ефективні перекази грошових коштів між споживачами та компаніями по всьому світу”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні у всьому світі близько $80 трлн відправляються банківським переказом або через банківські рахунки.

Раніше Investory News писали, за минулий рік до України переказали понад $2,3 млрд. Частка переказів в Україну з США склала 17%, з Ізраїлю – 13%, з Росії – 9%, з Італії – 8%, з Польщі – 7%, з інших країн (221 країна) – 46%.

Нагадаємо, на початку березня у Visa змінилося керівництво – регіональним менеджером Visa в Україні та Молдові призначено Світлану Чирву, яка не лише керуватиме розвитком електронних платежів Visa в цих регіонах, а ще й відповідатиме за розширення присутності компанії на цих ринках і посилення ціннісної пропозиції Visa для банків, ритейлу і власників карт Visa.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram